Noul Tourneo Connect, un vehicul versatil, spațios, pentru activități multiple, va aduce un nou nivel de stil mărcii Tourneo.

Ford introduce o nouă opțiune de transmisie automată în șapte trepte pentru variantele de motorizare EcoBoost Hybrid, care va permite pentru prima dată șoferilor care doresc o cutie de viteze automată să reducă emisiile de CO2 și să economisească bani folosind tehnologia Ford mild-hybrid de 48 de volți. 1

Disponibilă pe Puma și Fiesta cu motorul EcoBoost Hybrid de 1.0 litri, cutia automată în șapte trepte poate face experiența de condus mai puțin solicitantă, mai ales în trafic, în situațiile frecvente de oprire- pornire. În plus, schimbările de viteze rapide vin în completarea performanțelor propulsorului hibrid pentru o experiență de condus mult mai distractivă.

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid folosește un starter/ generator integrat acționat de o curea (BISG) pentru a recupera energia pierdută de obicei în timpul frânării și pentru a încărca un acumulator litiu-ion de 48 de volți. BISG oferă și asistență de cuplu motorului pentru a spori eficiența și performanțele acestuia, în funcție de scenariile de conducere.

Suplimentarea cuplului

Suplimentarea cuplului este bazată pe sistemul BISG pentru a crește cuplul total disponibil cu până la 20 Nm, pentru o accelerație mai bună.

  • Accelerația pentru modelul Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125CP cu cutia automată în 7 trepte este îmbunătățită cu până la 4% comparativ cu varianta non-hibridă.
  • Modelul Puma 1,0 litri EcoBoost Hybrid 155 CP automat, în 7 trepte accelerează de la 0 la 100 Km/h în 8,7 secunde
  • În modul Sport, treptele de viteză inferioare ale cutiei automate de pe Puma EcoBoost Hybrid răspund mult mai sportiv
  • Sistemul Triple-downshifts permite depășiri mai rapide atunci când șoferii au nevoie de accelerație maximă
  • Cutia de viteze automată oferă și modul de selecție manuală a vitezelor, cu padele sport la volan, pentru modelele Puma ST-Line X și ST-Line Vignale

Înlocuirea cuplului

Sistemul de înlocuire a cuplului utilizează tehnologia BISG pentru a furniza până la 24 Nm de cuplu suplimentar, dar cu o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil. Combinația de EcoBoost Hybrid și cutia automată în șapte trepte este deosebit de potrivită pentru oraș, unde opririle frecvente permit captarea regulată și redistribuirea energiei.

  • Se anticipează că modelele automate Puma EcoBoost Hybrid și Fiesta EcoBoost Hybrid vor ajuta la îmbunătățirea emisiilor de CO2 cu până la 5% comparativ cu echivalentele EcoBoost 1.0 litri, pe benzină
  • Transmisia automată în șapte trepte ajută la menținerea motorului hibrid la turațiile optime pentru eficiență.

Trecerea la cutia automată

Asocierea unei transmisii cu dublu ambreiaj la un sistem de propulsie hibrid îi oferă clientului avantajele ambelor tehnologii, precum și creșterea disponibilității sistemelor de propulsie hibride economice pentru persoanele care își doresc transmisie automată.

Plăcerea de a conduce o mașină cu cutie automată:

  • Arhitectura cu dublu ambreiaj a cutiei de viteze automate cu șapte trepte oferă o accelerație continuă cu schimbări ușoare
  • Transmisiile automate pot fi deosebit de benefice pentru șoferii cu mobilitate redusă
  • Conducerea cu două pedale cere mai puțin efort din partea șoferului, în special în trafic

Grupul electrificat

Ford Puma EcoBoost Hybrid și Fiesta EcoBoost Hybrid sunt doar două dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le introduce în Europa înainte de sfârșitul acestui an.

Tehnologie îmbunătățită de asistență a șoferului

Transmisia automată în șapte trepte permite folosirea de tehnologiii suplimentare în combinație cu eficiența oferită de motopropulsorul EcoBoost Hybrid:

· Funcționalitatea Stop& Go pentru sistemul Adaptive Cruise Control 2poate opri complet vehiculul în situații de trafic stop-start, iar dacă durata opririi este mai mică de 3 secunde, vehiculul poate pleca automat.

· Pornire de la distanță prin intermediul aplicației FordPass3

Citat

“Adăugarea opțiunii pentru transmisie automată în șapte trepte pentru EcoBoost Hybrid este un alt pas înainte în misiunea noastră de a face electrificarea accesibilă pentru toți clienții noștri.”

Roelant de Waard, director general, Passenger Vehicles, Ford Europe

Note de subsol

1 Fiesta 1.0 EcoBoost Hybrid 125 CP cutie automată în șapte trepte emisii CO2 estimate de la 118-128 g/km și eficiență a consumului de combustibil estimată la 5.2-5.6 l/100 km WLTP cu specificații standard ale anvelopelor.

Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125 CP cutie automată în șapte trepte emisii CO2 estimate de la 129-131 g/km și eficiență a consumului de combustibil estimată la 5.7-5.8 l/100 km WLTP cu specificații standard ale anvelopelor.

Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 155 CP cutie automată în șapte trepte emisii CO2 estimate de la 131-134 g/km și eficiență a consumului de combustibil estimată la 5.8-5.9 l/100 km WLTP cu specificații standard ale anvelopelor.

Cifrele omologate oficial pentru consumul de combustibil și emisii de CO2 vor fi publicate mai aproape de data de comercializare. Datele declarate privind consumul de combustibil/energie, emisiile de CO2 și autonomia electrică sunt determinate în conformitate cu cerințele tehnice și specificațiile Regulamentelor europene (EC) 715/2007 and (EU) 2017/1151 în vigoare. Procedurile strandard de testare aplicate permit compararea între diferite tipuri de vehicule și producători.

2 Funcțiile de asistență pentru șofer sunt suplimentare și nu înlocuiesc atenția, judecata șoferului și necesitatea de a controla vehiculul

3 În regiunile unde legea permite acest lucru.


Ford a dezvăluit noul vehicul multifuncțional Tourneo Connect, care va aduce un nou nivel de stil, spațiu și versatilitate mărcii Tourneo.

Noul Tourneo oferă soluția ideală pentru stiluri de viață active, cu un interior confortabil și extrem de flexibil, capacitate completă de șapte locuri și posibilitatea de a alege între două ampatamente diferite. Este perfect adaptat pentru a gestiona orice, de la transportul echipamentelor de camping și echipamentelor sportive până la furnizarea unui partener practic pentru întreprinderile mici.

Cabina inteligentă și conectată oferă cele mai noi tehnologii digitale, în timp ce o suită cuprinzătoare de sisteme sofisticate de asistență a șoferului face ca noul Tourneo Connect să fie confortabil și ușor de condus. Noile caracteristici includ conducerea asistată pentru a reduce stresul și Pro Trailer Backup Assist pentru a simplifica manevrele la remorcare.

Odată cu noul Tourneo Connect debutează de asemenea și un sistem de tracțiune integrală care sporește încrederea la condus, precum și o nouă opțiune de transmisie automată pentru modelele pe benzină, ambele făcând parte dintr-o gamă extinsă de noi motoare pe benzină și diesel pentru a oferi o eficiență de top în clasa sa.*

„Noul Tourneo Connect este primul dintr-o nouă generație interesantă de vehicule Tourneo de la Ford. Noul său design actualizat, versatilitatea cu șapte locuri și noua tehnologie de tracțiune integrală, precum și caracteristicile sale de conectivitate foarte importante oferă o combinație câștigătoare pentru clienții noștri”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. „Am luat calitățile pe care clienții le prețuiesc și le-am ridicat la un alt nivel; am construit un nou Tourneo Connect, pregătit pentru orice provocare - indiferent dacă este vorba de muncă sau joacă.”


Cabină flexibilă și practică

Noul Tourneo Connect oferă capacitatea de șapte locuri atât pe modelele cu ampatament scurt L1, cât și cu ampatament lung L2, mai practice și confortabile. Atunci când nu sunt utilizate, al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. Scaunul pasagerului din față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri, cum ar fi caiacele, mobilierul împachetat plat sau cheresteaua.*

Noul interior sporește confortul fără a compromite caracterul practic pe care îl preferă clienții Tourneo Connect. Ușile laterale glisante mari de pe fiecare parte a vehiculului ajută copiii și ocupanții vârstnici să intre și să iasă în spații restricționate unde ușile convenționale ar putea să nu se poată deschide complet. Confortul este îmbunătățit de suporturile multiple pentru pahare, spații de depozitare și porturi de încărcare, în timp ce plafonul din sticlă panoramic și controlul climatic cu zonă dublă ajută la aerisirea cabinei și o face mai confortabilă pe drumurile lungi. Covoarele durabile din cauciuc, ușor de curățat, sunt disponibile ca accesoriu.

Clienții care optează pentru echipările Trend, Titanium și Active pot alege, de asemenea, scaune ergonomice cu suporturi extinse pentru picioare și ajustarea electrică în patru direcții pentru zona lombară.

Cu scaunele din al doilea și al treilea rând înlăturate, Tourneo Connect oferă până la 3,1 m3 volum de încărcare în modelele L2 și 2,6 m3 în modelele L1.* 

Transportul de articole mai lungi sau echipamente voluminoase de agrement este facilitat de lungimi maxime de încărcare de 2.265 mm din spatele primului rând de scaune, 1.452 mm din spatele celui de-al doilea și 629 mm din spatele celui de-al treilea pentru variantele L2 (1.913 mm, 1100 mm și 317 mm pentru variantele L1).*

Materialele și finisajele atent selectate utilizate în cabina Tourneo Connect creează o senzație confortabilă și superioară în toată gama, cu tratamente unice pentru fiecare dintre variantele seriei, cum ar fi modelul Active cu grafica albastră elegantă și cusăturile de contrast.


Design exterior distinct

Noul Tourneo Connect prezintă limbajul de design îndrăzneț și expresiv al celor mai noi autoturisme Ford. Partea frontală a fost decorată cu linii puternice, sculptate, pentru a crea o impresie sportivă, fiecare serie având propriul său aspect distinctiv.

Seria Active inspirată de SUV-urile Ford oferă un amestec de stil robust și detalii premium. Jantele unice din aliaj de 17 inch au un finisaj bicolor din metal întunecat și prelucrat, parte a aspectului distinctiv a seriei Active, care mai include o grilă de tip fagure, un scut de protecție cu efect metalic și ornamente suplimentare pentru pasajele roților, praguri și bare de protecție. Paleta de zece culori include nuanțe deosebite, cum ar fi Boundless Blue, culoarea unică de lansare pentru Tourneo Connect Active.

Designul exclusiv al roților și detaliile finisajelor continuă diferențierea puternică a gamei.

Restul gamei seriei include:

Sport - dungi distinctive ale capotei, bară frontală joasă, mai dinamică, jante din aliaj închise la culoare de 17 inch

Titanium - detalii de crom satinat, geamuri fumurii, jante din aliaj de 16 inch

Trend – ramă neagră lucioasă pentru grilă, capace de roți elegante


Noile tehnologii digitale ale cabinei

Toate modelele Tourneo Connect dispun de un ecran tactil mare și ușor de utilizat amplasat pe bord, care aduce sistemele importante ale vehiculului la îndemâna șoferului. Un ecran de 8,25 inch vine ca standard, iar clienții pot alege un ecran de 10 inch pe toate echipările, dacă doresc.* Ecranul tactil oferă comenzi pentru navigație, climatizare și audio, în timp ce alte funcții, precum conexiunea telefonică, informațiile despre vehicul și configurația audio, sunt grupate în submeniuri pentru a nu fi deranjante în timpul conducerii.

Clienții pot alege, de asemenea, un panou de bord digital, în locul ceasurilor tradiționale - o caracteristică care este standard pe modelele Sport și disponibilă opțional pe modelele Titanium și Active. Panoul de bord digital are un ecran de 10,25 inch plasat în carcasa instrumentarul de bord, care poate funcționa alături de sistemul central de infotainment pentru a oferi șoferilor mai multe informații și control. Afișajul redă alertele vehiculului, limitele de viteză stabilite și treapta actuală în partea de sus a ecranului pentru o citire mai ușoară, deasupra unui afișaj configurabil care arată:

Rezumat - pentru informații cu privire la călătoria curentă

Clasic - pentru un vitezometru și turometru tradițional simulat

Navigare - pentru o hartă a rutei și informații pentru îndrumări suplimentare

Asistență Șofer - pentru starea sistemelor active de asistență a șoferului vehiculului

Vehiculele echipate cu ecran tactil de 10 inch dispun de un modem încorporat FordPass Connect pentru a ajuta clienții să rămână conectați pe drum.* Navigarea Online Disponibilă* utilizează date de tip cloud pentru a oferi actualizări suplimentare în timp real, inclusiv rapoarte de trafic și rute alternative; benzinării din apropiere, inclusiv prețurile și programul de funcționare; actualizări de hărți online; și detalii despre parcare, inclusiv disponibilitate, distanță și preț.

Clienții Tourneo Connect pot accesa de la distanță mai multe informații folosind aplicațiile pentru smartphone FordPass sau FordPass Pro.* 

Prin intermediul telefonului, clienții pot vedea și controla:

- Starea luminilor, ferestrelor și ușilor

- Blocarea și deblocarea vehiculului

- Locația vehiculului și poziția de parcare, inclusiv adresa și timpul petrecut în parcare

- Consumul mediu de combustibil

- Raportul de sănătate al vehiculului pentru a ajuta la întreținerea proactivă și pentru a evita timpii de imobilizare neplanificați


Noi niveluri de asistență pentru șoferi

Tourneo Connect oferă 19 tehnologii de asistență a șoferului pentru a face călătoriile mai confortabile, mai puțin solicitante și mai sigure. Specificația standard generoasă include:

- Asistență pre-coliziune cu Frânare automată de urgență și Avertizare de coliziune frontală*

- Sistem de păstrare a benzii de circulație*

- Alertă șofer*

- Controlul vitezei de croazieră*

- Sistem ajustabil de limitare a vitezei*

- Asistență la pornire din rampă*

- Senzori de parcare față și spate*

- Controlul adaptabil al vitezei de croazieră,* Recunoașterea semnelor rutiere,* Sistemul de avertizare pentru punctul mort,* și Alerta de trafic lateral* sunt de asemenea disponibile.

Noul Tourneo Connect introduce, de asemenea, noi pachete de tehnologie de asistență a șoferului. Pachetul de parcare adaugă Asistență activă la parcare împreună cu Asistență la ieșirea din parcare 7, care poate identifica automat manevra de parcare din spațiile de parcare perpendiculare și paralele în timp ce șoferul controlează accelerația, frânarea și selecția treptelor.

Pachetul de asistență la remorcare include noul Pro Trailer Backup Assist* pentru a ajuta la prevenirea sau diminuarea riscului de aparitie a fenomenului de „jackknifing” la mersul înapoi cu remorca. Sistemul permite chiar și șoferilor neexperimentați să manevreze cu încredere utilizând butonul de reglare a oglinzii ușii, în locul volanului, pentru a controla direcția vehiculului și remorcii. Împreună, camera video și senzorii din spatele noului Tourneo Connect detectează perimetrul remorcii și suprapun instrucțiunile pe ecranul camerei pentru a ajuta în continuare șoferii.

Modelele Tourneo Connect echipate cu transmisia automată PowerShift pot fi, de asemenea, prevăzute cu Controlul adaptabil inteligent al vitezei de croazieră împreună cu Sistemul de păstrare a benzii de circulație7, care oferă conducere asistată pentru funcții de accelerație, frânare și direcție pentru a reduce stresul pe autostrăzi sau în traficul de tipul start-stop.

Pentru eliberarea spațiului în cabină și simplificarea experienței de conducere, o frână de parcare electrică este montată standard pentru toate vehiculele Tourneo Connect. Funcția permite, de asemenea, Auto Hold* pentru o pornire mai ușoară în rampă.

Vehiculele din echiparea Sport introduc Sistemul de iluminare frontală adaptivă* ca standard, care poate recunoaște în mod inteligent scenarii de conducere, inclusiv pe autostradă, urban, rural și intersecții, și poate modifica modelul fasciculului farurilor și luminozitatea pentru a optimiza vizibilitatea și a reduce efectul de orbire. Faza lungă automată, precum și farurile și luminile spate cu tehnologie LED sunt, de asemenea, standard.

În plus față de tehnologiile sale avansate de asistență a șoferului, noul Tourneo Connect poate fi prevăzut cu funcții de îmbunătățire a confortului, inclusiv parbrizul încălzit Quickclear, ștergătoarele de ploaie cu senzor ‑ și oglinzile ușilor încălzite.

Eficiență de top în clasa sa

Gama cuprinzătoare de motorizări pe benzină și diesel este de așteptat să ofere o eficiență de top în clasa sa pentru noul Tourneo Connect, cu un consum anticipat de combustibil de la 4,9 l/100km și emisii de CO2 de la 127 g/km.* Pe lângă faptul că aduce pentru prima dată tracțiunea integrală vehiculului pentru activități multiple, gama de propulsoare oferă și o opțiune de transmisie automată atât pentru motoarele pe benzină, cât și pentru cele diesel disponibilă pe toate variantele de ampatament.

Gama de motoare turbo cu patru cilindri include un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri care dezvoltă 114 CP și 220 Nm cuplu,* și două pe motorină EcoBlue dezvoltând 122 CP și 320 Nm cuplu sau 112 CP și 280 Nm cuplu.* Tehnologia Auto Start-Stop este standard în toată gama pentru o eficiență optimizată. Ambele motoare diesel au un sistem inovator de „dozare dublă” care injectează AdBlue în amonte de două convertoare catalitice selective pentru a ajuta la reducerea oxizilor de azot și sunt, de asemenea, compatibile cu combustibilii alternativi cu Ulei Vegetal Hidro-tratat (HVO) și cu Gaz Lichid (GTL).

Toate modelele sunt dotate standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj PowerShift cu șapte trepte oferă schimbări rapide și line pentru performanțe specifice cutiei manuale si confortul unei cutii automate. Padelele montate pe volan și un modul de condus Sport, îmbunătățesc experiența șoferilor pasionați.

Clienții pot beneficia acum de tracțiunea integrală pentru prima dată pe Tourneo Connect pentru a crește aderența pe suprafețe instabile și alunecoase pentru o conducere mai sigură. Sistemul distribuie automat cuplul între roți în funcție de condițiile de conducere și suprafețe, ajutând șoferii să mențină progresul în condiții mai dificile.

Tracțiunea integrală este disponibilă la modelele dotate cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și 122 CP cuplate la o cutie de viteze manuală cu șase trepte și nu compromite spațiul interior sau înălțimea de încărcare. Scutul de protecție al motorului este disponibil din fabrică pentru a sprijini clienții care circulă frecvent pe suprafețe dure.

###


*Valorile declarate privind consumul de combustibil/energie, emisiile de CO2 și autonomia modelelor electrice sunt măsurate în conformitate cu cerințele tehnice și specificațiile Regulamentelor Europene (CE) 715/2007 și (CE) 2017/1151, cu modificările ulterioare. Procedura de testare standard aplicată permite compararea diverselor tipuri de vehicule și a diverșilor producători. Cifrele omologate oficial ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2 vor fi publicate mai aproape de data de vânzare.

*Spațiul și capacitate de încărcare limitate de greutate și distribuția greutății. Sarcina utilă maximă variază și se bazează pe accesoriile și configurația vehiculului. Consultați eticheta de pe montantul portierei pentru capacitatea de încărcare a unui anumit vehicul.

*Nu conduceți în timp ce sunteți distrași sau când folosiți dispozitive portabile. Utilizați sisteme cu comandă vocală atunci când este posibil. Unele caracteristici pot fi blocate în timp ce vehiculul este în viteză. Nu toate caracteristicile sunt compatibile cu toate telefoanele.

*Pentru funcțiile de la distanță sunt necesare FordPass Connect (opțional pe anumite vehicule), aplicația Ford Pass și serviciul conectat gratuit (consultați Termenii FordPass pentru detalii). Serviciile și funcțiile conectate depind de disponibilitatea rețelei compatibile. Evoluția tehnologiei/rețelelor de telefonie mobilă/capacității vehiculului poate limita funcționalitatea și împiedica operarea funcțiilor conectate. Serviciul conectat exclude hot spot-ul Wi-Fi.

*Serviciile și funcțiile conectate depind de disponibilitatea rețelei compatibile. Evoluția tehnologiei/rețelelor de telefonie mobilă/capacității vehiculului poate limita funcționalitatea și împiedica operarea funcțiilor conectate.

*Aplicația FordPass Pro, compatibilă cu anumite platforme de telefoane inteligente la alegere, este disponibilă pentru descărcare. Se pot aplica tarife pentru mesaje și date.

*Funcțiile de asistență pentru șofer sunt suplimentare și nu înlocuiesc atenția și discernământul conducătorului auto și necesitatea controlării vehiculului de către acesta. De asemenea, nu înlocuiește condusul în siguranță. Consultați Manualul de Utilizare pentru detalii și limitări.

Descarcă aplicația MyBDT
Get it on App Store