BUY-BACK. TRADE IN.

Sistemul de buy back este unul dintre cele mai confortabile mijloace de a schimba autovehiculul. deoarece clientul scapă de disconfortul pe care îl presupune procesul de vindere a unui autovehicul: eforturile de a găsi cumpărători, discuţii şi apoi săptămâni sau chiar luni de aşteptare până la vinderea acestuia.

Preţul pe care îl primeşte cel care aduce autovehiculul vechi este stabilit pe baza unor cataloage pe care le folosesc şi firmele de asigurări

Sistemul buy-back funcţionează după un principiu relativ simplu, şi anume posesorul unui autovehicul rulat are posibilitatea de a-l schimba cu unul nou. Autovehiculul vechi este evaluat, iar suma rezultată este considerată drept avans pentru cel nou. 

În momentul în care sunteţi hotărâţi să „schimbaţi” autovehiculul vechi cu unul nou, primul lucru care trebuie făcut este de a aduce autovehiculul pentru o evaluare tehnică a acestuia. În funcţie de această evaluare, care se referă la aspectul exterior, la starea tehnică, la numărul de kilometri şi la existenţa istoricului autovehiculului, se face o ofertă de preţ. Un aspect important este ca autovehiculul să nu fi suferit vreun accident major, care să fi provocat o slăbire a structurii de rezistenţă a caroseriei si sa aiba o vechime de maxim 8 ani*.

Această evaluare tehnică a autovehiculului se face împreună cu clientul, iar costul ei nu este suportat de către client, fiind suportat de către firma noastră.

După evaluarea tehnică se trece la partea financiară, adică se prezintă o ofertă a unui autovehicul nou. Valoarea autovehiculului vechi este considerată avans pentru cel nou, iar diferenţa până la valoarea totală se poate face fie din fonduri proprii, fie prin creditare în regim de leasing. Dacă valoarea autovehiculului vechi este mult prea mică faţă de cea a modelului nou, clientul suplineşte şi o diferenţă de avans, iar singurul lucru care îi mai rămâne clientului este de a plăti rata creditului aferent.

Dacă autovehiculul dorit este disponibil în stoc, timpul până la ridicarea acestuia este de câteva zile, timp care este necesar pentru formalităţile de înmatriculare. În cazul în care autovehiculul nu există pe stoc sau cumpărătorul solicită o configuraţie mai deosebită, în funcţie de dorinţa lui,  timpul de aşteptare poate fi mai mare.

*Ne rezervăm dreptul de a refuza achiziția automobilelor cu o situație tehnică sau legală neclară.