lkws9hjgblfvbuqiw2ve

Ford prezintă noile Tourneo și Transit Connect Active, destinate clienților cu un stil de viață aventuros

  • Noul Tourneo Connect de transport persoane și autoutilitara Transit Connect Active oferă atât clienților privați cât și firmelor un nivel de ergonomie îmbunătățit și un design mai agresiv
  • Îmbunătățirile includ scuturi și bare de protecție robuste, o gardă la sol mai ridicată și un diferențial mecanic cu alunecare limitată - disponibil opțional, pentru un nivel optim de tracțiune în condiții de condus dificile
  • Tourneo și Transit Connect Active oferă un spațiu generos atât pentru pasageri cât și pentru depozitarea de echipamente, interiorul putând fi configurat pentru a facilita desfășurarea activităților de agrement
  • Noile variante de echipare Active de tip autoutilitară și transport persoane se alătură modelelor mai mari Transit Custom și Tourneo Custom Active, recent lansate

DUNTON, Marea Britanie, 20 iulie 2020 - Ford a extins astăzi gama Active cu noile variante Tourneo Connect Active pentru transportul de persoane și cu autoutilitara Transit Connect Active, disponibile la comandă cu livrare până la finalul acestui an.

Oferind un design exterior robust, inspirat din lumea SUV-urilor, un diferențial opțional mecanic cu alunecare limitată (mLSD) pentru o tracțiune îmbunătățită și o gardă la sol mai ridicată, noile modele Active oferă pachete versatile și potrivite pentru clienții ale căror activități presupun șofatul pe drumuri accidentate.

În plus față de aceste îmbunătățiri, noile variante Active oferă, de asemenea, finisaje interioare deosebite și tehnologii avansate de asistență și confort pentru șofer - păstrând în același timp funcționalitatea și flexibilitatea caracteristică gamei Connect.

Disponibil în versiuni cu cinci și șapte locuri, spațiosul Tourneo Connect Active poate transporta pasagerii și toate echipamentele lor de agrement. Pentru firmele și clienții care utilizează vehiculul în scop personal dar și în scop de afaceri, Transit Connect Active oferă un design inteligent și distinctiv, ce păstrează în același timp funcționalitatea și flexibilitatea caracteristică a gamei Connect.

„Modelele noastre Active sunt binevenite pentru șoferii care trebuie să se aventureze pe drumuri accidentate și vor să arate bine în timp ce fac acest lucru”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „Nu contează dacă este vorba de afaceri sau de relaxare - noile modele Tourneo și Transit Connect Active au flexibilitatea și capacitatea de a veni în sprijinul clienților cu spirit de aventură”.

Tourneo Connect Active și Transit Connect Active se alătură modelelor Tourneo Custom Active cu opt locuri și autoutilitarei Transit Custom Active ce au fost lansate luna trecută - oferind, de asemenea, un stil inspirat din lumea SUV-urilor, interioare versatile și un diferențial mecanic cu alunecare limitată (mLSD) ca opțional. În plus, Ford oferă versiuni Active și pentru bine-cunoscutele modele Focus și Fiesta.

Îmbunătățiri aduse transmisiei pentru sporirea capabilității

Atât Tourneo Connect Active cât și Transit Connect Active pot fi echipate cu aceeași tehnologie mLSD deja introdusă pe modelele Active mai mari - dezvoltată în parteneriat cu inginerii de la Quaife specializați în sisteme de propulsie, pentru o tracțiune optimizată.

Diferențialul mecanic cu alunecare limitată transferă automat cuplul motorului în condiții de aderență scăzută, la roata cu cea mai mare tracțiune, permițând șoferilor să abordeze mai confortabil drumurile cu suprafețe umede și alunecoase, inclusiv drumurile neasfaltate, cu pietriș sau drumuri cu zăpadă și gheață.

Inginerii Ford au dezvoltat, de asemenea, o configurație personalizată pentru Sistemul de Control Electronic al Stabilității vehiculului, pentru a se armoniza mai eficient cu caracteristicile mLSD - optimizând performanța în condiții pline de provocări pentru o conducere mai sigură.

Aceeași tehnologie a fost utilizată anterior pentru a îmbunătăți caracteristicile de tracțiune și conducere a mașinilor Ford Performance Focus RS, Fiesta ST și Focus ST, și nu are impact asupra emisiilor de CO2 sau asupra consumului de combustibil.

Tourneo Connect Active și Transit Connect Active beneficiază, de asemenea, de o gardă la sol mai înaltă cu 24 mm în partea din față și 9 mm în spate, oferind o înălțime mai bună atunci când se rulează pe suprafețe cu denivelări, șanțuri și drumuri neasfaltate. O gardă la sol mai înaltă presupune o poziție de conducere mai înaltă care conferă mai multă încredere șoferilor atunci când circulă în oraș, pe autostradă sau drumuri accidentate.

Stil robust și distinct

Barele de portbagaj pentru pavilionul noilor modele Tourneo Connect Active și Transit Connect Active sunt oferite standard pentru a facilita transportul echipamentelor mari, de la biciclete și canoe până la scule de lucru. De asemenea, scuturile față și spate contribuie la aspectul mai robust al vehiculului.

Jantele din aliaj de 17 inch cu cinci spițe pentru modelul Active contrastează cu vopseaua metalizată cu detalii negre, pentru a îmbunătăți aspectul îndrăzneț și unic al seriei Active. Grila specifică modelelor Active conferă mai multă distincție.

Funcționalitatea vehiculelor este îmbunătățită cu ornamente suplimentare pe părțile laterale ale caroseriei, pe capacele oglinzilor, arcadele roților și pe bara de protecție spate, ajutând la prevenirea zgârierii vopselei atunci când se curăță vehiculul sau atunci când se încarcă scule sau echipamente.

Sigle cu inscripția Active sunt prezente și pe aripile din față în două noi culori atrăgătoare - Sedona Orange și Solar Silver - completând aspectul distinctiv al seriei Active.

Confort sporit și versatilitate interioară

Actualizările alese pentru interior sporesc confortul și funcționalitatea gamei Active, incluzând modele și cusături exclusiviste pentru scaune, detalii de contrast albastru și sigla Active.

Sigla Active este prezentă și pe pragurile ușilor din față și ajută la prevenirea zgârieturilor de vopsea datorate atingerii cu încălțămintea la urcarea și coborârea din vehicul.

Interiorul spațios și flexibil al modelului Tourneo Connect Active este proiectat pentru a fi reconfigurabil cu ușurință pentru a găzdui pasageri și echipamente. La Tourneo Connect Active cu cinci locuri, al doilea rând de scaune este rabatabil 60/40, putând a se plia complet pentru a maximiza spațiul pentru încărcarea bagajelor sau a echipamentelor. La Tourneo Grand Connect Active cu ampatament mai lung, cele două locuri din al treilea rând se pot plia complet pe podea atunci când nu sunt folosite.

Îmbunătățirile din seria Active nu compromit spațiul de încărcare al lui Transit Connect. Volumul de încărcare rămâne la 2,9 m³ sau 3,6 m³, în funcție de dimensiunea ampatamentului, sarcinile utile ajungând până la 982 kg.

Asistență avansată pentru șoferi și motorizări

Toate noile modele Tourneo Connect Active și Transit Connect Active sunt propulsate de motorul diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri, cu injecție avansată de combustibil, turboalimentare și tehnologii de control al emisiilor, pentru a oferi o mai bună responsivitate alături de consumul redus de combustibil1.

Disponibil cu puteri de 100 CP sau 120 CP, motorul este oferit alături de transmisii automate cu opt trepte sau transmisii manuale cu șase trepte. Diferențialul mLSD este disponibil atât pentru modelele Tourneo, cât și pentru Transit Connect ca o opțiune pentru versiunea de 120 CP și transmisie manuală.

Modelele din seria Active beneficiază de aceeași suită cuprinzătoare de sisteme Ford avansate de siguranță și asistență a șoferului ca restul gamei Connect, concepute pentru a ajuta la reducerea oboselii șoferului și la evitarea sau atenuarea efectelor accidentelor.

Caracteristicile includ limitatorul inteligent de viteză (Speed Limiter)2 care poate ajuta șoferii să evite amenzile legate de depășirea vitezei, reglând automat viteza maximă a vehiculului pentru a rămâne în limitele legale, asistență pre-coliziune cu frânare activă (Pre-Collision Assist with Active Braking)2, controlul electronic al stabilității în condiții de vânt lateral (Side Wind Stabilisation)2, asistență activă la parcare (Active Park Assist)2 care ajută la orientarea vehiculului atât în locuri de parcare paralele, cât și perpendiculare.

Familia de vehicule Tourneo și Transit a jucat anul trecut un rol semnificativ, Ford fiind cel mai popular brand de vehicule comerciale din Europa pentru al cincilea an consecutiv.

# # #

  • 1Datele privind eficiența consumului omologat de combustibil și CO2 vor fi publicate mai aproape de data de vânzare.
  • Consumurile declarate de combustibil / energie, emisiile de CO2 și gama electrică sunt determinate în conformitate cu cerințele tehnice și specificațiile Regulamentelor europene (CE) 715/2007 și (UE) 2017/1151 cu modificările ulterioare. Tipul de vehicule ușoare aprobat prin Procedura de Testare a Vehiculelor Ușoare Armonizate la Nivel Mondial (WLTP) va avea un consum de combustibil/ energie și emisii de CO2 conform Noului Ciclu de Conducere European (NEDC) și WLTP. WLTP va înlocui complet NEDC până cel târziu la sfârșitul anului 2020. Procedurile de testare standard aplicate permit compararea între diferite tipuri de vehicule și producători diferiți. În timpul eliminării treptate a NEDC, consumul de combustibil WLTP și emisiile de CO2 sunt corelate cu NEDC. Va exista o oarecare variație față de economia anterioară de combustibil și de emisii, deoarece unele elemente ale testelor s-au modificat, deci același vehicul ar putea avea un consum de combustibil diferit și emisii diferite de CO2 .
  • 2Funcțiile de asistare a șoferului sunt suplimentare și nu înlocuiesc atenția, vigilența șoferului și necesitatea controlului vehiculului.