Ford Transit își Consolidează Poziția de Lider în Domeniul Tehnologiei cu Noile Funcții Conectate, SYNC 4 și Tehnologiile Standard de Asistență pentru Șofer


Ford Transit beneficiază de o actualizare tehnologică majoră pentru a spori productivitatea și confortul șoferului, cu noi funcții conectate, ecrane și sisteme de asistență disponibile din primăvara anului 2022

Gama actualizată oferă clienților caracteristici îmbunătățite de siguranță activă prin standardizarea unor tehnologii-cheie pe modele care reprezintă peste 60% din vânzările Transit

Noul sistem de comunicații și informații SYNC 4 dispune de un ecran tactil de 12 inch, o putere de calcul dublă față de SYNC 3 și funcții conectate pentru a spori productivitatea

Noile tehnologii Transit de asistare a șoferului includ sistemul de asistență la frânarea în marșarier și Camera 360 pentru evitarea accidentelor la viteze mici și reducerea costurilor de operare

DUNTON, Marea Britanie, Aug. 31, 2021 – Ford crește semnificativ productivitatea vehiculului său comercial Transit printr-o actualizare majoră a tehnologiei și a specificațiilor. Ford introduce noi caracteristici de asistență pentru șofer și conectivitate, standardizând în același timp tehnologiile-cheie de siguranță activă pe modelele de volum.

Într-o inițiativă notabilă de extindere a echipării cu tehnologii de siguranță activă deja recunoscute cu un premiu Gold Award de către autoritatea independentă de siguranță a vehiculelor Euro NCAP, Ford dotează toate modelele Ford Transit Trend, Limited și Trail cu tehnologiile de Asistență Pre-Coliziune cu Detectarea Pietonilor1, frânare autonomă de urgență și Sistemul pentru Menținerea Benzii de Circulație 1 ,începând cu primăvara anului 2022 – ceea ce înseamnă că peste 60% din vehiculele Transit vândute în Europa vor include aceste aceste dotări ca standard.


Ford își extinde, de asemenea, poziția de lider în materie de tehnologie în segmentul Transit cu un program complet de actualizări, pentru a oferi clienților noi caracteristici și capabilități importante în toată gama Transit. Acesta include introducerea noului sistem avansat de comunicare și informare conectată SYNC 4 cu un ecran tactil de 12 inch2 ,care permite multiple funcții și tehnologii noi pentru a sprijini și mai mult siguranța și productivitatea, precum și extinderea suitei de sisteme de asistență pentru șofer cu noi funcții precum Sistemul de Asistență la Frânarea în Marșarier1 și Camera 360.1

„Ne concentrăm din ce în ce mai mult asupra productivității clienților Transit, acordând prioritate noilor tehnologii care fac o diferență reală în ceea ce privește durata de funcționare și costurile de întreținere”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „Transit a fost întotdeauna un lider în materie de tehnologie, dar prin intermediul acestui pachet de upgrade-uri, și mai mulți șoferi pot beneficia de tehnologiile noastre avansate de siguranță activă și conectivitate, pentru optimizarea productivității și a confortului.”


Mai multe caracteristici-cheie ca dotări standard

Sistemul de frânare autonomă de urgență cu Asistență Pre-Coliziune și Detectarea Pietonilor 1 – pe care Euro NCAP l-a recunoscut ca fiind o caracteristică de top în clasa sa – va deveni standard pentru vehiculele din seriile Transit Trend, Limited și Trail. Sistemul de Ajutor pentru Menținerea Benzii de Circulație 1 este, de asemenea, standardizat pe aceeași serie Transit, precum și pe toate vehiculele Transit clasificate N2.

Pentru a spori și mai mult valoarea pentru operatorii Transit, Ford oferă ca dotare standard pe populara serie Trend, parbrizul încălzit cu curățare rapidă („Quickclear”), iluminarea automată și ștergătoarele cu senzor de ploaie, pentru a contribui la reducerea volumului de muncă al șoferului.

În cazul seriei Limited, care reprezintă vârful de gamă, clienții beneficiază acum de dotări standard suplimentare care îi ajută să își maximizeze productivitatea, inclusiv sistemul SYNC 4 cu ecran tactil de 12 inch2 ,camere spate montate sus, cu iluminare LED și butonul de pornire Ford Power fără cheie, pentru o pornire ușoară în timpul rutelor cu opriri frecvente.

Vă prezentăm tehnologia conectată SYNC 4

În centrul pachetului de upgrade-uri comunicat de Ford, se află noul sistem de comunicare și informare SYNC 4, care este controlat cu ajutorul unui ecran tactil de 12 inch ușor de utilizat, care oferă o performanță de două ori mai mare decât SYNC 3. 2 Sistemul SYNC 4 este conceput pentru a fi actualizat wireless, cu ajutorul actualizărilor de software Ford Power-Up, multe dintre aceste actualizări necesitând intervenții minime sau chiar inexistente din partea clienților, deoarece acestea instalează noul software în fundal. Actualizările care necesită reporniri pot fi programate la momente convenabile, cum ar fi peste noapte.

SYNC 4 include caracteristici concepute pentru a spori productivitatea și a reduce volumul de muncă al șoferului, cum ar fi:

- Actualizări live ale traficului, vremii și parcărilor, conectate în cloud, pentru navigația opțională3

- Conexiune wireless la Android Auto și Apple Carplay cu Applink 4

- Capacitatea de a avea două dispozitive mobile conectate simultan4

- Recunoaștere Avansată a Vocii cu Comenzi Lingvistice Conversaționale

- Manualul de Utilizare Digital cu funcționalitate de căutare convenabilă

Operatorii abonați la Ford Telematics pot primi, de asemenea, Servicii de Îndrumare În Cabină prin intermediul sistemului SYNC 4 pentru a contribui la o conducere sigură și eficientă.


Toate vehiculele Transit sunt dotate standard cu modemul FordPass Connect, care oferă conectivitate permanentă pentru a susține o gamă largă de funcții și servicii menite să îmbunătățească productivitatea vehiculului. Printre acestea se numără sistemul privind durata de funcționare FORDLiive, serviciul gratuit disponibil operatorilor de vehicule comerciale Ford, care le permite acestora să maximizeze timpul de funcționare folosind date în timp real cu privire la starea de funcționare a vehiculului.

Flotele pot accesa aceste beneficii folosind gratuit Ford Telematics Essentials, care le permite managerilor să primească alerte privind starea de funcționare a vehiculelor prin intermediul unui platforme online.

Caracteristici tehnologice noi și avansate

Ultimul model Ford Transit oferă deja o suită impresionantă de tehnologii de asistență și confort pentru șofer pentru a optimiza performanța și a minimiza volumul de muncă al șoferului, de la Active Park Assist (Sistemul de Asistență la Parcare)1 și Cross Traffic Alert (Alertă de Trafic Transversal)1 la Intelligent Adaptive Cruise Control (Pilot Automat Adaptiv) cu Recunoașterea Semnelor de Circulație.1 Noua gamă Transit se bazează pe această ofertă de top în clasa sa cu un pachet suplimentar de caracteristici noi și avansate, aceleași ca pe modelul complet electric E-Transit.

Sistemul de Asistență la Frânarea în Marșarier1este conceput pentru a ajuta la evitarea coliziunilor care pot avea loc din cauza vizibilității limitate, problemă cu care se confruntă adesea șoferii de autoutilitare. Tehnologia poate acționa automat frânele în cazul în care detectează faptul că șoferul este pe cale să lovească un obstacol static, cum ar fi borne sau borduri înalte – sau participanți la trafic în mișcare, inclusiv pietoni, bicicliști sau alte vehicule.

De asemenea, parcarea și mersul în marșarier vor fi mai simple cu noua tehnologie opțională a noii camere de luat vederi 360 de pe modelul Transit.1 Sistemul utilizează camere montate în jurul vehiculului pentru a le arăta șoferilor o imagine de ansamblu a împrejurimilor, oferind o vizibilitate semnificativ îmbunătățită care contribuie la minimizarea riscului de avarie în timpul manevrelor. De asemenea, șoferii pot selecta vizualizări individuale ale camerei pentru a se concentra asupra unei anumite zone.

Pentru prima dată, Transit poate fi comandat acum și cu funcții precum Ford KeyFree, sau tehnologii care includ frâna de parcare acționată electric și oglinda interioară cu afișaj complet (Full Display Interior Mirror) pentru a îmbunătăți confortul șoferului.1

Gama Transit va putea fi comandată de la dealerii Ford și de la centrele Transit din întreaga Europă începând cu Trimestrul 4 al acestui an.

# # #

1 Funcțiile de asistență pentru șofer sunt suplimentare și nu înlocuiesc atenția și discernământul conducătorului auto și necesitatea controlării vehiculului de către acesta. De asemenea, nu înlocuiesc condusul în siguranță. Consultați Manualul de Utilizare pentru detalii și limitări ale sistemului.

2 Nu conduceți în timp ce sunteți distrași sau când folosiți dispozitive portabile. Utilizați sisteme cu comandă vocală atunci când este posibil. Unele caracteristici pot fi blocate în timp ce vehiculul este în viteză. Nu toate caracteristicile sunt compatibile cu toate telefoanele.

3 Serviciile de navigație necesită SYNC 4 și FordPass Connect, serviciul de conectare gratuit și aplicația FordPass Pro (consultați Termenii FordPass pentru detalii) sau Ford Telematics. Autovehiculele eligibile beneficiază de o perioadă de testare gratuită de un an pentru serviciile de navigație, care începe la data de începere a garanției pentru autovehicule noi. Clienții trebuie să deblocheze serviciul de navigație de testare prin activarea vehiculului eligibil cu un cont de membru FordPass sau Ford Telematics. În cazul în care nu vă abonați până la sfârșitul perioadei de gratuitate, serviciul de navigație conectată va înceta, iar sistemul va reveni la navigația offline încorporată. Serviciile și funcțiile conectate depind de disponibilitatea rețelei compatibile. Evoluția tehnologiei/rețelelor de telefonie mobilă/capacității vehiculului poate limita funcționalitatea și poate împiedica operarea funcțiilor conectate. Aplicația FordPass Pro, compatibilă cu anumite platforme de telefoane inteligente, este disponibilă pentru descărcare. Se pot aplica tarife pentru mesaje și date.

4 Necesită un telefon cu serviciu de date activ și software compatibil. SYNC 4 nu controlează produsele terților în timpul utilizării. Terții sunt singurii responsabili pentru funcționalitatea lor. Cuplarea dublă a telefoanelor va fi asigurată prin intermediul actualizării software-ului Ford Power-Up.

CRAIOVA, 12 martie 2021 – Ford România anunță astăzi atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1.0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea producției acestuia în 2012. Motorul EcoBoost 1.0 litri cu numărul 1.500.000 produs la Craiova va echipa un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

Motorul de 1.0 litri EcoBoost a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton (Marea Britanie) și Merkenich (Germania), iar din 2012, acesta se construiește la fabricile Ford din Craiova și Köln (Germania).

Ford Craiova produce în prezent motorul EcoBoost de 1.0 litri în versiunile mHEV 125CP și 155CP, dar și în versiunile tradiționale non-mHEV, de 95CP, 100CP și 125CP. Aceste versiuni echipează o varietate de vehicule Ford, precum Puma, EcoSport, Fiesta, Focus, dar și vehicule comerciale precum Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV, ajungând la clienții Ford din întreaga lume.

“Lansarea motorului de 1.0 litri EcoBoost a reprezentat o adevărată revoluție în industria auto. Sunt foarte mândru că primul motor a ieșit de pe linia de producție în timpul mandatului meu în funcția de director al Uzinei de Motoare Craiova”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România.

Puternicul, versatilul și eficientul motor EcoBoost de 1.0 litri a adunat numeroase premii de la lansarea sa pe piață în 2012, inclusiv 11 premii internaționale la competiția IEPOTY (International Engine and Powertrain of the Year), fiind recunoscut pentru eficiența consumului de carburant și performanțele sale calitative.

“Atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la Fabrica din Craiova reprezintă cu adevărat un moment extraordinar pentru noi, un moment de mândrie pentru întreaga echipă a Uzinei de Motoare. În prezent, lucrăm în 3-4 schimburi pentru a susține producția zilnică de peste 1700 de motoare. La fiecare 42 de secunde, un motor este asamblat pe liniile noastre de producție de la Craiova”, a declarat Nicolae Gavrilă, Directorul Uzinei de Motoare Ford Craiova.

Motorul EcoBoost de 1.0 litri este de asemenea primul motor cu trei cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru, oprind automat unul dintre cilindrii motorului în situațiile în care acesta nu necesită putere maximă, ca de exemplu coborârea în pantă sau la viteze de croazieră. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde.

În anul 2020, mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute la nivel european au fost echipate cu premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost.

„Motorul EcoBoost de 1.0 litri continuă să stabilească noi standarde în categoria de motoare compacte pe benzină. Întreaga noastră echipă de la uzina din Craiova este mândră să facă parte din acest proiect, să vadă pe stradă modelele Ford Puma produse aici, echipate inclusiv cu acest motor, oferind clienților noștri experiența deosebită la volan, specifică Ford”, a declarat Adrian Calangiu, Manager Producție, Uzina de Motoare Ford Craiova.

Ford Craiova are în acest moment peste 6000 de angajați care lucrează atât pentru producția de vehicule cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și 4 schimburi pentru a face față cererii actuale de pe piață.

De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generație. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiți doar în modernizarea Secției de Producție Motoare.

Video:

Descarcă aplicația MyBDT
Get it on App Store