Craiova 1 milion_3a

1 milion de vehicule produse în România, la fabrica din Craiova

Versiunea de competiție a modelului M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 este prezentată într-un videoclip electrizant realizat de Ford, marcând astfel autovehiculul cu numărul 1 milion care iese de pe liniile de producție ale uzinei din Craiova.

Filmat în întregime la fabrica Ford din Craiova, video-ul îi prezintă atât pe pilotul M-Sport Ford World Rally Team (WRT)- Adrien Fourmaux ,cât și pe o parte din angajații fabricii de producție de vehicule de la Ford Craiova.

Prezentat anterior sub formă de prototip la ediția din 2021 a Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, modelul M-Sport Ford Puma Rally1 marchează prima incursiune a Ford în motorsportul electrificat, la nivel global. Mașina urmează să își facă debutul competitiv în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo, din ianuarie 2022.

Filmat de Chrome Productions timp de trei zile, împreună cu o echipă și o distribuție de aproximativ 40 de persoane, noul film intitulat "Ford Puma Hybrid Rally1 Distruge Petrecerea" prezintă modelul M-Sport Ford Puma Rally1 în acțiune, într-un tur spectaculos, în incinta fabricii de la Craiova.

Pilotul M-Sport WRT Adrien Fourmaux a realizat cascadoriile și a condus mașina pe rampele și platformele construite de inginerii Ford din cadrul fabricii. Totodată, angajații Ford și-au folosit măiestria pentru "a da viață" roboților de pe liniile de asamblare.

Fiecare actor care apare în film este un angajat Ford, iar cei care vizionează acest video pot găsi, de asemenea, diferite surprize plasate strategic în videoclip.

Autovehiculul cu numărul 1 milion produs la uzina din Craiova este un model Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP. 2

Ford a atins acest important reper de producție la 12 ani după ce a fabricat primul său vehicul în România, în 2009. Înainte de a începe producția Puma în 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, inovatorul B-Max, precum și modelul EcoSport care este în continuare produs aici alături de Puma.

În plus, la începutul acestui an, compania Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Citate

"Sunt bucuroasă că modelul Ford din Campionatul Mondial de Raliuri ediția 2022 va fi Puma Rally 1 și că acesta a fost prezentat special la Craiova pentru a marca acest moment important pentru noi. Mi-a făcut plăcere să fac parte din acest proiect și să urez bun-venit echipei M-Sport și lui Adrien Fourmaux la Craiova, în timp ce am transformat, uzina noastră, pentru cateva zile, într-un adevărat platou de filmare."

Jo Payne, Președinte Ford România și Director Uzină Craiova

"Frumusețea acestui video stă în colaborarea dintre uzina Ford Craiova și echipa de producție. A fost un efort incredibil din partea unei echipe care a lucrat neobosit pentru a aduce la viață acest proiect și a realiza un film incredibil de ambițios în doar câteva zile."

Stephen Parker, Director de Creație , Chrome Productions

"În momentul în care am auzit despre un proiect atât de interesant, am știu că trebuie să-l ducem până la capăt. Cum altfel am fi putut sărbători munca incredibilă a echipei M-Sport și a Ford în dezvoltarea Puma Hybrid Rally1 dacă nu prin a o conduce la ea acasă. Încadrarea unei filmări de trei zile în jurul programului nostru strâns de teste a fost dificilă, dar cu ajutorul și determinarea colegilor de la fabrica din Craiova, am reușit să producem acest videoclip potrivit pentru a lansa o nouă eră interesantă pentru Campionatul Mondial de Raliuri. A fost o plăcere pentru echipa M-Sport sa fie parte din acest proiect".

Richard Millener, directorul echipei M-Sport Ford Rally

M-Sport Puma Rally 1

Noua M-Sport Ford Puma Rally1 va înlocui modelul M-Sport Ford Fiesta WRC, care a obținut trei titluri în Campionatul Mondial de Raliuri, de la introducerea sa în 2017.

Prima mașină de competiție electrificată Ford dispune de un sistem de propulsie hibrid de ultimă generație care captează energia în timpul frânării și rulării și o stochează într-o baterie de 3,9 kWh și pe care o utilizează ulterior pentru a suplimenta performanța motorului turbo pe benzină, EcoBoost de 1,6 litri, cu impulsuri repetate de până la trei secunde prin intermediul unui motor electric de 100 kW.

M-Sport Puma Rally1 poate folosi, de asemenea, sistemul de propulsie electrificat pentru a se deplasa prin orașe, localități și parcurile de service, între probe, folosind numai energia electrică. Acumulatorul poate fi reîncărcat utilizând o sursă de alimentare externă la punctele de service dedicate, iar reîncărcarea durează aproximativ 25 de minute. Cu o greutate de 95 kg, sistemul hibrid este răcit cu lichid și aer și este găzduit într-o carcasă cu rezistență balistică pentru a rezista la impactul reziduurilor și al forțelor G în cazul unui accident.

Modelul de stradă Ford Puma folosește un grup motopropulsor EcoBoost Hybrid de 1,0 litri3 cu tehnologie mild hybrid de 48 de volți pentru a crește eficiența consumului de carburant. Un alternator/generator integrat antrenat de curea (BISG) recuperează energia pentru a încărca un acumulator litiu-ion de 48 volți și acționează, de asemenea, ca un motor, integrându-se cu motorul pentru a susține cuplul, ajutând la economisirea de carburant sau la îmbunătățirea performanței, în funcție de scenariul de condus.

Ford continuă să investească în electrificare și a anunțat la începutul acestui an că 100% din gama sa de autovehicule din Europa va fi capabilă de zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până la mijlocul lui 2026; iar până în 2030, va fi complet electrică.

Ford Craiova- producție de clasă mondială

Investiția totală a Ford în operațiunile sale de producție din România este de aproape 2 miliarde de dolari de la preluarea fabricii din Craiova în 2008.

În ultimii ani s-au făcut investiții semnificative la fabrica din Craiova; peste 600 de roboți au fost instalați pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare ale fabricii Ford de talie mondială din Craiova.

Prin introducerea unui nou vehicul complet electric în 2024, la Craiova, Ford transmite un semnal clar că rămâne pe deplin angajat să ofere clienților săi de vehicule comerciale din Europa, un viitor cu zero emisii. Compania s-a angajat ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale să fie capabilă să emită zero, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se estimează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de vehicule complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.