Ford SYNC®

 

Tehnologia Ford SYNC® te menţine conectat(ă) în permanenţă cu ajutorul comenzilor vocale de ultimă generaţie. Aceasta îţi permite să efectuezi şi să primeşti apeluri telefonice, în modul hands-free, utilizând cele mai simple comenzi vocale. Sistemul poate chiar să citească cu voce tare SMS-urile pe care le primeşti pe telefon. 

În mod similar, poţi controla muzica printr-o simplă comandă vocală. SYNC îţi asigură conectivitatea şi funcţiile de divertisment dorite, dar îţi permite, în acelaşi timp, să rămâi cu mâinile de pe volan şi cu ochii la drum. 

 

Comenzi vocale simple

Sistemul Ford SYNC® este extrem de intuitiv, putând fi utilizat cu ajutorul unor simple comenzi vocale. De exemplu, dacă doreşti să suni acasă, este de ajuns să rosteşti „Phone… Call home” (Telefon...Apel acasă), iar SYNC® îţi face legătura. Este extrem de uşor. Comenzile pe care le utilizezi să controlezi muzica sunt de asemenea la fel de simple. 

Dacă se întâmplă ca sistemul SYNC® să nu fi înţeles una dintre comenzile tale vocale, acesta va sugera alternative, pronunţându-le cu voce tare şi afişându-le pe ecran.

Hands-free pentru telefonul mobil

Poţi comunica extrem de uşor atunci când te afli la volan. Conectează telefonul mobil cu funcţie Bluetooth la sistemul Ford SYNC® şi poţi comunica în modul hands-free. 

Pentru a efectua un apel, trebuie doar să foloseşti comenzi vocale simple precum „Phone… Call Mihai’s mobile” (Telefon... Apelează mobilul lui Mihai) şi SYNC® utilizează lista de contacte din telefonul tău mobil pentru a apela.

 

Continuă convorbirea în interiorul şi în afara autovehiculului

Dacă te afli într-o convorbire hands-free atunci când părăseşti autovehiculul, SYNC face automat trecerea pe telefonul tău mobil. Iar în cazul în care vorbeşti la telefonul mobil atunci când intri în autovehicul, SYNC comută convorbirea în modul hands-free. Indiferent de situaţie, poţi continua conversaţia, fără întreruperi.

 

Ascultă-ţi mesajele text primite

SYNC® poate citi cu voce tare SMS-urile primite pe telefonul mobil*, în timp ce te afli la volan. Iar apoi poţi apela imediat persoana respectivă cu ajutorul unor comenzi vocale simple. 

*Disponibil în 9 limbi pe telefoanele mobile compatibile cu SYNC® care susţin protocolul de citire a SMS-urilor.

 

Muzică în modul hands-free

Cu ajutorul Ford SYNC®, utilizezi comenzi vocale simple pentru a reda piese de pe MP3 player sau de pe un dispozitiv USB sau poţi reda muzică în flux de pe un telefon mobil compatibil.

 

Poţi selecta piesele rapid şi uşor

Poţi selecta şi reda muzica în funcţie de artist, titlul melodiei sau titlul albumului. De exemplu, trebuie să rosteşti doar: „USB… Play artist, Pink Floyd” (USB... Redă artistul Pink Floyd). Poţi de asemenea selecta un anumit tip de muzică, iar SYNC® va sorta în mod automat lista de piese în funcţie de gen, în listele de redare. 

Această tehnologie poate chiar să-ţi spună titlul piesei sau numele artistului, în oricare moment. Trebuie doar să întrebi „USB... What's playing?” (USB... Ce melodie este redată?)

Compatibilitate cu numeroase media player-e

Ford SYNC® este compatibil cu numeroase media player-e, printre care se numără cele de la Apple, Arcos, Creative Labs, iRiver, Phillips, SanDisk, Toshiba, Samsung şi Sony. Şi atâta timp cât media player-ul tău este conectat la portul USB, SYNC îl încarcă – aşa că te poţi bucura în continuare de muzică, fără să-ţi faci griji că ţi se consumă bateria.

Asistenţa de urgenţă 112

În eventualitatea puţin probabilă a unui accident, funcţia premiată de Asistenţă de urgenţă a sistemului SYNC® poate oferi ajutor esenţial.


Un apel direct la Serviciile de urgenţă

Atunci când este declanşată de activarea unui airbag* sau de întreruperea pompei de combustibil, funcţia de Asistenţă de urgenţă utilizează telefonul tău mobil pentru a contacta direct Serviciile de urgenţă. (Astfel elimini centrele de asistenţă terţe şi câştigi timp). Această funcţie oferă Serviciului de urgenţă informaţii esenţiale, cum ar fi coordonatele tale GPS, şi îţi oferă posibilitatea să vorbeşti personal cu operatorii respectivi.
 

Asistenţă în ţară şi peste hotare

Dacă eşti implicat într-un accident în străinătate, funcţia de Asistenţă de urgenţă este extrem de utilă. Mulţumită opţiunilor sale lingvistice unice, sistemul poate vorbi cu tine în limba selectată de tine**, comunicând însă cu Serviciile de urgenţă în limba locală respectivă. Nu există costuri suplimentare pentru această opţiune ce îţi conferă un plus de linişte, pe durata întregii perioade de funcţionare a autovehiculului. 

*Excluzând airbag-urile pentru genunchi şi pasager, şi centurile de siguranţă gonflabile spate. 

**Dintre cele patru limbi specificate disponibile cu versiunea ta.

Tehnologia SYNC® evoluează in mod constant – de exemplu adaugam in permanenta noi opţiuni lingvistice.

Poti integra noile functii si optiuni in propria versiune SYNC®, pe masura ce acestea sunt lansate, vizitand FordStore BDT.

Ce este SYNC®?

SYNC® este un sistem de comunicaţii şi divertisment care a fost distins cu numeroase premii. Sistemul îţi permite să rămâi permanent conectat, chiar şi atunci când eşti la volan - dând telefoane şi ascultând muzică în modul hands-free.

Cum funcţionează SYNC®?

SYNC® foloseşte tehnologia fără fir Bluetooth® pentru a transmite informaţii între telefonul tău mobil şi vehiculul Ford. Poţi folosi atât comenzi vocale, cât şi alte comenzi simple (cum ar fi butoanele de pe volan) pentru a iniţia sau răspunde la apeluri telefonice ori pentru a asculta muzică. Asemenea unei telecomenzi universale, SYNC® poate controla telefonul şi muzica ta de pe dispozitivele Bluetooth sau USB. SYNC® are caracteristici diferite de la un vehicul la altul, dar elementele de bază sunt aceleaşi.

Ce este conectarea (pairing) şi cum îmi conectez telefonul?

Pentru a folosi oricare dintre funcţiile telefonului prin intermediul SYNC® —de exemplu pentru a da un telefon ori pentru a citi un mesaj— trebuie să îţi conectezi mai întâi telefonul cu Bluetooth®. Conectarea le permite dispozitivelor Bluetooth să comunice între ele în condiţii de siguranţă. Notă: SYNC® nu poate iniţia sau primi apeluri telefonice de pe mai multe telefoane simultan.

Ce se întâmplă dacă SYNC® nu recunoaşte o comandă vocală?

SYNC® sugerează alternative, atât prin enumerarea sonoră, cât şi prin afişarea lor pe ecran. Dacă preferi, poţi alege manual o anumită funcţie, folosind tastele din jurul ecranului.

Ce se întâmplă dacă modific datele de contact din agenda telefonului?

Odată agenda telefonică transferată către SYNC®, e suficient să rostesti numele unei persoane, iar sistemul va iniţia apelul. Poti preciza şi o locaţie, de exemplu "Sună la Mama Acasă" ("Call Mom at Home"). Dacă activezi funcţia de Descărcare Automată a Agendei (Automatic Phonebook Download), de fiecare dată când conectezi prin Bluetooth® telefonul mobil, toate modificările efectuate pe telefon vor fi transferate automat în sistemul SYNC®.

De ce SYNC® afişează o agendă telefonică goală, atunci când conectez telefonul?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici că descărcarea agendei telefonice este permisă. Apoi trebuie să verifici setările specifice telefonului, în SYNC®. Intră în meniul PHONE -> page down -> Phonebook preferences. Verifică opţiunea Download phonebook, care trebuie să fie bifată. După acest pas, poţi iniţia manual descărcarea agendei, selectând opţiunea Download now. Fiecare model de telefon este diferit, de aceea recomandăm consultarea manualului de utilizare primit odată cu telefonul mobil.

De ce funcţia de citire a SMS-urilor nu functionează pe telefonul meu?

Disponibilitatea acestei funcţii depinde de modelul telefonului mobil. Pentru a primi mesajele text, telefonul tău trebuie să fie compatibil cu descărcarea SMS-urilor prin Bluetooth. Pentru a vedea dacă această funcţie este compatibilă cu modelul tău de telefon mobil, accesează meniul de Mesaje Text din SYNC® (PHONE > page down > Text messaging). Dat fiind că fiecare model de telefon este uşor diferit (în termeni de marcă, model, provider sau versiune de sistem de operare), consultă manualul de utilizare primit împreună cu telefonul mobil.

Ce se întamplă daca intru în maşină în timp ce port o convorbire?

Telefonul tău va face automat transferul către SYNC® (prin intermediul microfonului şi difuzoarelor din habitaclu). Nu este necesară nicio intervenţie din partea ta.

Ce se întamplă dacă opresc motorul în timp ce port o convorbire?

Dacă doar opreşti motorul, totul va funcţiona în continuare (adică apelul va fi direcţionat către microfonul şi difuzoarele din habitaclu). Dacă deschizi portiera în timp ce motorul este oprit, apelul va fi redirecţionat automat către aparatul telefonic. Îţi poţi continua, astfel, convorbirea fără a fi necesară vreo intervenţie din partea ta.

Cum funcţionează funcţia de muzică în modul hands-free?

Prin intermediul unor comenzi vocale simple, SYNC® poate reda muzică de pe MP3 player, de pe un dispozitiv USB sau de pe un telefon mobil compatibil.

Media player-ul meu este compatibil?

SYNC® este compatibil cu numeroase modele de media player. Mai mult, cât timp dispozitivul este conectat prin USB, SYNC® va încărca bateria acestuia.

Cum pot asculta melodiile mele preferate?

Prin intermediul unor comenzi vocale simple, SYNC® poate reda muzica în funcţie de gen, artist, numele melodiei sau numele albumului.

Cum funcţionează Sistemul de Asistenţă pentru situaţii de urgenţă 112?

Atunci când funcţia este activată, Sistemul foloseşte telefonul conectat prin Bluetooth pentru a contacta serviciile de asistenţă, în cazul declanşării airbag-urilor sau, pe anumite vehicule, în cazul sistării de urgenţă a alimentării cu combustibil. Sistemul de Asistenţă pentru situaţii de urgenţă le dă ocupanţilor posibilitatea de anulare a apelului, înainte de efectuarea acestuia.

Va funcţiona Sistemul de Aisstenţă pentru situaţii de urgenţă, daca ies cu maşina mea din ţară?

Sistemul de Asistenţă pentru situaţii de urgenţă funcţionează atât în ţară cât şi peste hotare. SYNC® poate interacţiona cu tine în limba pe care ai ales-o, iar cu serviciile de asistenţă în limba locală.

Cum pot face actualizări ale sistemului SYNC®?

În acest moment, poţi instala actualizările de sistem pentru SYNC® vizitând FordStore BDT. În scurt timp, vei putea face singur actualizarea, descărcând pachetul de programe de pe un site pe un dispozitiv USB şi, apoi, conectând dispozitivul în vehicul, pentru transferul noilor informaţii.