Mustang BULLITT



Noul Mustang BULLITT dedicat Europei omagiază o legendă a marelui ecran: putere mai mare şi design inspirat din celebrul film omonim
 
  • Noul Ford Mustang Bullitt debutează oficial în Europa la Salonul Auto de la Geneva. Ediţia specială a modelului sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare a faimosului film omonim în care Bullitt a apărut prima dată. Producţia pentru piaţa europeană începe în luna iunie..
  • Disponibil în nuanţele dedicate Shadow Black sau clasicul Dark Highland Green, Mustang Bullitt este animat de o versiune îmbunătăţită a motorului V8 de 5.0 litri. Acesta va dezvolta 464 CP şi un cuplu maxim de 529 Nm.
  • Noua tehnologie de sincronizare a turaţiilor va oferi schimbări de viteze mai fluide şi un sunet tipic al sportivului V8 în momentul retrogradărilor de treaptă ale lui Mustang Bullitt. Sistemul audio premium B&O PLAY de 1000 W este şi el prezent în lista de elemente puse la dispoziţie clienţilor.
KOLN, Germania, 5 martie 2018 – Este una dintre cele mai reprezentative urmăriri din istoria cinematografiei.

Lungă de aproape 10 minute, secvenţa legendară a filmului Bullitt, realizat de Warner Bros., ni-l arată pe Steve McQueen la volanului unui Mustang GT fastback din 1968 în timp ce urmăreşte doi asasini pe străzile din San Francisco.
 
Noua ediţie specială Ford Mustang Bullitt - care aniversează 50 de ani de la debutul legendarului film - şi-a făcut astăzi debutul european la Salonul Auto de la Geneva.
După ce a debutat public la Salonul Auto Internaţional de la Detroit, în luna ianuarie a acestui an, noul Mustang Bullitt va intra în producţie în versiunea sa europeană în luna iunie 2018.
 
Mustang Bullitt este motorizat de unitatea Ford V8 de 5.0 litri îmbunătăţită cu ajutorul sistemului Open Air Induction, prin apariţia unui nou colector de admisie, prin valve de 87 de milimetri de tip fluture şi printr-un modul de calibrare a motorului preluate de la versiunea Shelby Mustang GT350. Puterea maximă a motorului creşte astfel la 464 CP, iar cuplul maxim urcă la 526 Nm (valori preliminarii).
 
Oferit la alegere în culorile exterioare Shadow Black sau Dark Highland Green, noul Mustang Bullitt va pune la dispoziţie jante Torq Thrust de 19 inch, etriere roşii Brembo şi un logo Bullitt pe elementul circular montat în zona posterioară a maşinii.
 
La interior se regăseşte instrumentarul de bord digital Ford LCD de 12 inch şi scaune sport Recaro. Cusăturile de pe scaune, consola centrală şi planşa de bord vor reflecta nuanţa exterioară aleasă, iar fiecare exemplar Mustang Bullitt va fi oferit cu o placă numerotată individual montată în faţa pasagerului din dreapta, în locul tradiţionalei embleme Mustang.
Noul Ford Mustang Bullitt va oferi standard, de asemenea, tehnologia de sincronizare a turaţiilor, care permite schimburi mai fluide de treaptă în retrogradare, acestea fiind acompaniate de un sunet tipic al puternicului motor V8 de 5.0 litri. Sistemul audio premium B&O PLAY dezvoltă până la 1000 W prin cele 12 incinte acustice de înaltă performanţă.
 
"Nimic nu a reuşit să surprindă spiritul şi emoţia specifice lui Mustang aşa cum a făcut-o secvenţa fabuloasă a urmăririi din fimul «Bullitt»", spune Steven Armstrong, vicepreşedinte al Grupului şi preşedinte Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. "Noul Mustang Bullitt va pune la dispoziţia tuturor o reţetă similară în momentul în care va fi disponibil la vânzare în cursul acestui an, oferind mai multă putere, elemente noi interesante precum sistemul de sincronizare a turaţiei şi pachetul audio B&O PLAY, dar şi - la fel ca vedeta filmului, Steve McQueen - o imagine cool inegalabilă".
 
Ford a primit sprijinul celei de-a treia generaţii a familiei McQueen - Chase şi Madison - pentru a dezvălui noul Mustang Bullitt dedicat Europei. Nepoţii lui Steve McQueen - alături de tatăl lor, Chad McQueen - au recreat secvenţa urmăririi în Alpii francezi, lângă Geneva, ca omagiu adus reprezentativelor cadre care rezonează chiar şi astăzi cu fanii cinematografiei.
 
"Acasă suntem înconjuraţi de suveniruri şi de obiecte care ne aduc aminte de rolul bunicului nostru în «Bullitt» şi am văzut filmul de nenumărate ori, deci faptul că am făcut parte din lansarea celei de-a treia generaţii Mustang Bullitt în Europa a reprezentat o experienţă specială", a declarat Chase McQueen.Tatăl nostru, Chad, ne-a învăţat să conducem cu ajutorul unor maşini Ford pe şoselele de coastă din California, deci a fost o experienţă incredibilă să putem să fim alături de el şi de această nouă maşină. Am fost în al nouălea cer când Ford şi Steve McQueen Estate au putut să doneze primul Mustang Bullit, cu numărul de şasiu 001, unei licitaţii în urma căreia au fost strânşi 300.000 de dolari care au fost donaţi în scop caritabil", a spus Madison McQueen.
 
Ediţia specială Mustang BULLITT
 
Noul Ford Mustang Bullitt este un omagiu adus legendarului Mustang GT fastback care a apărut în filmul omonim din 1968.
 
Cea de-a treia generaţie Mustang Bullitt calcă pe urmele anterioarelor ediţii speciale Bullitt construite pe baza modelelor din 2001 şi 2008. Acestea au oferit, de asemenea, motoare mai puternice, jante Torq Thrust, elemente de design unice şi opţiuni dedicate pentru vopseaua caroseriei, implicit clasicul Dark Highland Green.
 
Noul Mustang Bullitt oferă o transmisie manuală cu şase trepte echipată cu noua tehnologie de sincronizare a turaţiilor, care foloseşte sistemul de control electronic al motorului pentru a transmite un impuls scurt asupra acceleraţiei în momentul retrogradării de treaptă - sincronizând astfel viteza de rotaţie a motorului cu treapta selectată. Rezultatul este o schimbare de treaptă mai fluidă, fără întreruperi.
 
Sistemul audio premium standard B&O PLAY dezvoltă o putere de 1000 W prin cele 12 incinte acustice de înaltă performanţă şi le oferă ocupanţilor o experienţă audio de top indiferent de locul pe care stau aceştia. Sistemul include un subwoofer cu membrană dual-voice pentru un bas adânc şi clar, dar şi difuzoare de înaltă performanţă cu trei căi de distribuţie a sunetului pentru o experienţă echilibrată în toate punctele habitaclului.
 
Lista de elemente disponibile standard include şi instrumentarul digital LCD de 12 inch. Acesta este identic la nivel de funcţionalitate cu cel regăsit pe noul Mustang, dar oferă un ecran de pornire unicat Bullitt. Ca un omagiu adus interiorului maşinii originale, schimbătorul de viteze are o mâner sferic de culoare albă.
Pe lângă scaunele Recaro standard, care oferă cusături de culoare verde şi funcţie de memorie pe locul şoferului, clienţii noului Mustang Bullitt pot să aleagă opţional scaunele sport din piele Recaro de culoare neagră.
 
Alte elemente care aduc aminte de maşina pe care a condus-o Steve McQueen sunt accentele cromate rafinate din jurul grilei şi al geamurilor laterale, dar şi grila frontală unică de culoare neagră. Atât exteriorul, cât şi interiorul sunt caracterizate de prezenţa minimală a logo-urilor şi emblemelor: doar elementul central posterior este ornat cu logo-ul Bullitt.
"Noul Bullitt este Mustang-ul meu favorit - fără dungi, fără eleroane, spoilere sau embleme", spune Darrell Behmer, designerul-şef al lui Mustang. "Nu e nevoie să-şi anunţe personalitatea. E cool într-un mod foarte natural".
 
Tehnologiile de asistenţă a şoferului includ Sistemul de monitorizare şi avertizare pentru unghiul mort cu alertă la intersecţia cu traficul perpendicular (Blind Spot Information System with Cross Traffic Alert), care-i avertizează pe şoferi în legătură cu vehiculele detectate în zonele dificil de monitorizat cu ochiul liber sau cu ajutorul oglinzilor.
 
Suspensia variabilă sofisticată Ford MagneRide este de asemenea pe lista elementelor oferite. Aceasta utilizează un fluid stimulat electronic în interiorul amortizorului pentru a răspunde în timp real la condiţiile schimbătoare ale suprafeţei de rulare, optimizând astfel ţinuta de drum fără să sacrifice confortul. Un sistem de evacuare cu valve active este oferit şi el standard, pachetul îmbunătăţind sunetul specific al motorului V8.
 
Livrările noului Ford Mustang vor începe în Europa mai târziu în cursul acestui an.