• TOURNEO CUSTOM

TOURNEO CUSTOM

Spatiu pentru familie, prieteni si bagajul de picnic

 

Ford Tourneo Custom


Creat pentru transportul de persoane, avanseaza acum la un nou nivel. Confort de exceptie, design inteligent, tehnologie avansata si spatiu pana la noua persoane. Il manevrezi la fel de usor ca pe un autoturism si are un exterior ultramodern.

 

Simte-te ca la volanul unui autoturism de lux

Noul Tourneo Custom a fost inzestrat cu numeroase caracteristici, astfel incat drumurile tale sa fie mai placute. De exemplu, scaunul incalzit si reglat electric si volanul reglabil asigura o ergonomie perfecta a spatiului tau, in timpul condusului. In acelasi timp, comportamentul si feedbackul comenzilor iti confera liniste si siguranta in orice conditii – la deplasarea cu viteza, pe carosabil uscat sau umed, cu sau fara incarcatura. Se adauga aici suita de tehnologii de asistare a soferului, printre care sistemul de asistenta la pornirea in rampa, controlul vectorului de cuplu si reducerea impactului vantului lateral.

Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile numai la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare ce presupun costuri aditionale. Pentru informatii suplimentare, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.
 

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata


Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de Recunoastere a Indicatoarelor Rutiere le poate identifica cu succes. O pictograma de viteza sau un semn de interzicere a depasirii, apare automat pe panoul de bord si se schimba de fiecare data cand detecteaza ca intrii intr-o zona cu o limita noua.
 

Sistem inteligent care monitorizeaza permanent ce vehicule se afla in fata masinii

Cu ajutorul tehnologiei optionale a tempomatului adaptiv, alegi viteza cu care doresti sa te deplasezi, iar sistemul o va mentine constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza un vehicul in fata, acesta iti va incetini vehiculul pentru a mentine o distanta prestabilita. De indata ce drumul din fata devine liber, sistemul va accelera pana la viteza aleasa. Sistemul de avertizare frontala e o tehnologie care face parte din tempomatul adaptiv si este conceputa pentru a te avertiza in cazul in care te apropii din greseala, prea mult de vehiculul din fata.
 

Tempomat care se adapteaza automat


Cu ajutorul tehnologiei optionale Tempomat adaptiv, alegi viteza cu care vrei sa te deplasezi, iar sistemul o va mentine constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza un vehicul in fata, acesta va incetini masina ta. pentru a mentine o distanta prestabilita. Indata ce drumul din fata e liber, sistemul va accelera pana la viteza aleasa. Sistemul de avertizare frontala e o tehnologie ce face parte din Tempomatul Adaptiv si este conceputa pentru a te avertiza daca accidental, te apropii prea mult de vehiculul din fata.
 

Tehnologia care vede ce nu vede soferul

Sistemul de Asistenta pentru Unghiul Mort, utilizeaza senzori RADAR pentru a identifica autovehiculele ce se pot afla in unghiul mort. Acestia sunt amplasati pe ambele parti ale noului Tourneo Custom si te avertizeaza prin intermediul unei lumini portocalii afisate in oglinda laterala.
 

Sesizeaza vehiculele pe care le-ai putea rata


Alerta la Intersectarea cu Traficul face parte din Sistemul de Asistenta pentru Unghiul Mort. Atunci cand iesi cu spatele dintr-un loc de parcare si ai vizibilitate redusa asupra traficului, Alerta la Intersectarea cu Traficul poate detecta vehicule care se apropie si emite un sunet de avertizare. Aceasta tehnologie declanseaza o lumina pe oglinda laterala exterioara (stanga sau dreapta, in functie de directia din care se apropie vehiculele) si emite o avertizare pe afisajul multifunctional.


 

Faruri noi, cu aspect caracteristic


Farurile HID genereaza o lumina precisa si intensa. Constructia lor pragmatica include un design ce ii confera noului Tourneo Custom un aspect distinctiv, datorat farurilor de zi cu leduri. In plus, Faza Lunga Anti-Orbire se ajusteaza automat, pentru a nu-i deranja pe ceilalti soferi, iar componenta statica pentru curbe a acestor faruri noi, te ajuta sa vezi mai clar in viraje.

 

Marsarier mai simplu si mai sigur


Stalpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate iti arata tot ce se afla in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Sistemul iti arata obiecte pe care le-ai putea omite si in plus, afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat cand selectezi treapta de marsarier.
 

Suspensie pneumatica spate

Datorita suspensiei pneumatice spate, sistemul se ajusteaza automat pentru a mentine o garda la sol constanta, indiferent de conditiile de incarcare. Aceasta inseamna ca te vei bucura de o deplasare placuta, indiferent daca esti singur in vehicul, cu pasageri sau daca vehiculul e incarcat la maximum.
 

Asistenta de Urgenta Ford SYNC


Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC este Asistenta de Urgenta*. In cazul unui accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, tehnologia poate utiliza un telefon mobil imperecheat si conectat prin Bluetooth® pentru a te ajuta sa efectuezi un apel direct catre Serviciile de Urgenta. Poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti cu personalul serviciului de urgenta, daca e cazul. Un aspect extrem de important e faptul ca sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar si atunci cand tu n-o poti face. 


 


 

Buy-back. Trade-In

Confort si avantaje incluse in design

Beneficiind de scaune cu reglaje multiple, tehnologie hands-free, un sistem sofisticat de climatizare cu zona dubla, depozitare inteligenta si alte facilitati, va puteti bucura de calatorii clasa intai impreuna cu ceilalti pasageri. 

Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile numai la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare care presupun costuri aditionale. Pentru informatii suplimentare, descarcati brosura si consultati specificatiile actuale.

 
Scaune pentru confort si flexibilitate

Scaunul soferului e complet reglabil, impreuna cu volanul, ca tu sa iti gasesti usor pozitia de condus ideala. Exista si o cotiera incorporata, iar suportul reglabil pentru zona lombara, scaunele fata incalzite si scaunul soferului cu reglare electrica, sunt optionale. La acestea se adauga sistemul versatil de scaune pentru conferinta, ce permite rotirea randului al doilea cu fata spre spatele vehiculului. Astfel, sunt posibile numeroase configuratii pentru a crea spatiul ideal de transport sau pentru marirea zonei destinate bagajelor, fara a fi necesara scoaterea vreunui scaun.

Daca ai nevoie de mai mult spatiu de incarcare, scaunele de pe al doilea si al treilea rand pot fi scoase separat. Acest lucru iti permite sa configurezi vehiculul cum doresti, pentru a obtine exact spatiul de care ai nevoie.
 

Preia comanda cu tehnologia avansata hands-free cu SYNC 3

SYNC 3 este cea mai avansata versiune de pana acum. Este mai rapida si mai usor de utilizat, cu comenzi vocale imbunatatite si mai multe functii. Noua interfata are butoane mai mari pentru o utilizare mai facila, iar ecranul tactil colorat recunoaste acum gesturi de strangere si glisare specifice smartphoneurilor si tabletelor pentru o navigare si mai intuitiva. SYNC 3 include, de asemenea, aplicatiile AppLink, CarPlay si Android Auto*, pentru a afisa informatiile smartphoneului tau pe ecranul tactil.
 

Toate la locul lor si cate un loc pentru toate


Exista din belsug spatiu de depozitare acoperit, inclusiv in partea de sus a consolei de bord. Acest compartiment cu capac es prevazuta cu o priza electrica de 12V, o intrare auxiliara si un port USB standard. 
De asemenea, poti opta pentru montarea unei prize de 150 wati, 240 V, intre scaunul soferului si cel al pasagerului din fata.
Alte elemente ingenioase, precum suportul cu pleoapa pentru pahare, suporturile pentru sticle, cutiile pentru laptopuri si dosare, aflate sub scaune, compartimentele din usi si mesele rabatabile, te ajuta sa pastrezi spatiul ordonat si lucrurile de valoare ascunse vederii. 

Usi duble glisante


Pentru flexibilitate sporita si facilitarea accesului, exista usi glisante pe ambele parti. S-a investit multa atentie in designul usilor, avand sina acoperita pentru a masca mecanismul si de asemenea pentru a imbunatati aerodinamicitatea si reduce zgomotul. Iar scarile de calitate premium de sub usi, sunt instalate standard.

 

Portbagajul de plafon integrat imbunatateste confortul, economia si emisiile de zgomot

Roof rack-ul inovator se rabateaza complet cand nu este utilizat. Nu doar te scuteste de neplacerea de a insuruba si demonta un portbagaj conventional, dar te ajuta si sa economisesti combustibil, prin reducerea rezistentei aerului. Iti face si calatoria mai silentioasa, prin reducerea zgomotului produs de vant.
 

Curata parbrizul rapid cu Quickclear

Aceasta dotare inteligenta e creata pentru a-ti permite sa pornesti rapid in diminetile geroase. Trebuie doar sa atingi un buton si filamente extrem de subtiri se supraincalzesc, pentru a curata parbrizul de gheata, ceata si abur, precum si pentru a ajuta la dezghetarea stergatoarelor. Sistemul actioneaza in cateva secunde, chiar si la temperaturi negative.
 

Tourneo Custom Shuttle Bus

Cu accent pe confortul pasagerilor, noul Tourneo Custom Shuttle Bus L2, ofera spatiu generos pe fiecare dintre cele patru randuri de scaune cu acces direct. Scaunele din spate sunt usor accesibile prin usile glisante laterale. Disponibil la toate seriile si avand optiunea cu tapiterie completa din piele, este modalitatea ideala de a pune confortul si mobilitatea pasagerilor mai presus de spatiul pentru bagaje.


 

 

Buy-back. Trade-In

Intervale de service lungi, pentru ca tu sa stai mai putin in afara drumului

Motoarele avansate Ford EcoBlue de 2 litri sunt rezistente si fiabile, cu intervale de service mai lungi, de pana la 60.000 km*sau doi ani, in functie de conditia care este satisfacuta prima. In plus, componentele supuse uzurii normale au fost, de asemenea, concepute sa reziste mai mult timp fara intretinere.

Performante superioare si eficienta exceptionala a combustibilului


Noul Tourneo Custom inglobeaza o serie de sisteme fara compromisuri, concepute sa imbunatateasca atat performanta cat si eficienta masinii. Printre acestea se numara motorul Ford EcoBlue de 2,0 litri, o cutie de viteze automata, ce asigura selectarea mai eficienta a treptelor de viteza, precum si tehnologia Auto Start-Stop.

Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile doar la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare, ce presupun costuri aditionale. Pentru informatii suplimentare, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.

Performanta care atinge obiectivele

Motorul Ford EcoBlue de 2,0 litri e un motor diesel avansat, ce atinge obiectivele de emisie Euro 6. Aceste obiective au fost indeplinite prin introducerea unei tehnologii cu sisteme catalitice avansate. Toate acestea au fost realizate fara a sacrifica performanta sau placerea de a conduce.

Un aditiv care elimina poluarea

Un sistem de reducere catalitica selectiva (SCR) foloseste AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa, pentru a converti emisiile de NOx din gazele de esapament, in azot si apa. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de esapament, generate de vehicul. Pentru a functiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue pe motorina, trebuie  umplut cu lichid AdBlue®. Cand nivelul lichidului e prea scazut, sistemul va emite avertismente luminoase. 

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Transmisia automata SelectShift

Atat motorul de 130 CP, cat si cel de 170 CP, sunt disponibile cu transmisie automata SelectShift, in sase trepte de viteza. Acesta este grupul motopropulsor standard ales pentru o gama larga de stiluri de caroserie si greutati brute ale vehiculului. E special proiectat pentru a-ti oferi o experienta de condus relaxanta si fara probleme, mai ales in zone cu trafic aglomerat, opriri si porniri frecvente. Cutia de transmisie iti permite sa schimbi vitezele manual daca doresti, cu ajutorul butoanelor de pe schimbatorul de viteze din plansa de bord. De asemenea, ai posibilitatea de a bloca treptele de viteza, in conditii de drum mai dificile. De pilda, pe suprafetele alunecoase sau in pante cu inclinatie mare.

 
 
 

Buy-back. Trade-In

Siguranta in fiecare moment

Siguranta e esentiala la noul Tourneo Custom. O intreaga gama de tehnologii a fost implementata sa protejeze soferul, pasagerii si vehiculul. Toate acestea contribuie la cotarea cu 5 stele, in urma testelor de siguranta Euro NCAP.

Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile numai la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare, ce presupun costuri aditionale. Pentru mai multe informatii, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.
 

Un sistem care protejeaza pietonii


Sistemul de Asistenta Pre-Coliziune detecteaza vehiculele mai lente de pe drumul din fata sau pietonii care s-ar putea intersecta cu traseul tau, avertizandu prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul aplica automat franele. Aceasta tehnologie a ajuta la reducerea severitatii accidentelor sau la evitarea completa a acestora, functionand cu eficacitate la viteze pana in 80 km/h (cu vehiculul si carosabilul in stare normala).
 

Siguranta de 5 stele

Ca dovada a capacitatii de a proteja pe soferul si pasagerii, noul Tourneo Custom a obtinut un calificativ de 5 stele din partea Euro NCAP.
 

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii


Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

 

Caracteristici de control care se adapteaza in functie de incarcatura

Sistemul de Control Adaptiv al Incarcaturii ajusteaza Controlul Electronic al Stabilitatii in functie de greutatea totala pe care o transporti. Asigura control si stabilitate, indiferent daca masina e goala sau complet incarcata.
 

Airbaguri de jur-imprejur

Noul Tourneo Custom include o serie completa de airbaguri. Printre acestea se numara airbagul standard pentru sofer, plus airbaguri optionale pentru pasager, cap, torace si airbaguri cortina laterale, pentru aprotectie suplimentara la nivelul capului, in cazul unui impact lateral in zona superioara.
 

Caroserie mai solida


Structura mai robusta a caroseriei noului Tourneo Custom se traduce prin rezistenta si rigiditate imbunatatite, in caz de impact. De asemenea, rigiditatea sporita are drept rezultat si ameliorari semnificative vizavi de rularea si manevrarea vehiculului, estompandu-se totodata si nivelul zgomotului si al vibratiilor in interiorul masinii. 

Ajutor pentru mentinerea copiilor in siguranta


Noul Tourneo Custom e conceput pentru a tine copiii mici in siguranta in fiecare calatorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil in spate, asa ca poti folosi cu usurinta doua scaune pentru copii. 

Avertizare timpurie in caz de pana

Daca detecteaza ca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, sistemul de monitorizare a presiunii te avertizeaza prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

 

Buy-back. Trade-In

Te asteptăm în noua locaţie
BDT Group!

Șoseaua București-Ploiești nr. 42-44