• FOCUS

FOCUS

 

Mai mult decât o maşină. Pregăteşte-te pentru tehnologia inovatoare şi plăcerea irezistibilă de a conduce modelul Focus.

FORD FOCUS

Cu un exterior complet restilizat, mai sculptat, şi cu un spaţiu în cabină mai avansat şi mai sofisticat ca niciodată, acesta este cel mai rafinat Focus de până acum. 

Acest model din generaţia următoare integrează, de asemenea, o gamă largă de noi tehnologii remarcabile. De exemplu, Ford SYNC 3 cu comandă vocală şi ecran tactil de 8” îţi permite să controlezi în mod intuitiv sistemele de navigaţie, divertisment şi climatizare ale maşinii, doar cu ajutorul vocii. Sistemul de asistenţă activă la parcare a fost îmbunătăţit pentru a-ţi uşura parcările paralele, cât şi pe cele perpendiculare. 

O gamă largă de motoare pe benzină şi diesel de ultimă generaţie îţi oferă echilibrul perfect dintre putere şi economie de combustibil, iar transmisia PowerShift avansată şi schimbările treptelor de viteză cu un schimbător cu padele maximizează performanţa şi eficienţa. 

Află mai multe despre experienţa condusului, nivelurile de performanţă şi eficienţă, dotările de siguranţă şi designul noului Focus.

Design cu un scop

De la exteriorul îndrăzneţ şi sport la interiorul rafinat, spaţios şi bine echipat: fiecare aspect al noului Focus este conceput inteligent pentru a-ţi îmbunătăţi experienţa la volan.

Exterior

Stilizare îndrăzneaţă, detalii şi caracteristici de design superbe, precum noua grilă şi luminile spate optimizate, se combină pentru a face din noul Focus combinaţia perfectă de formă şi funcţie.

Mondeo - versiunea in 5 usi, in culoarea Ruby RedMondeo - versiunea in 5 usi, in culoarea Ruby Red
Mondeo - versiunea Wagon, Titanium GreyMondeo - versiunea Wagon, Titanium Grey

Interior

Reproiectat în întregime, interiorul duce rafinamentul unui Focus la nivelul următor. Atât stilul, cât şi calitatea sunt dublate de substanţă, dispunerea în spaţiu punând fiecare comandă, dotare şi spaţiu de depozitare inteligentă la îndemână, în mod intuitiv.

Mondeo - design interior

Ford Focus Bucuresti

Putere şi eficienţă: bucură-te de amândouă

Tehnologia motorului joacă un rol cheie în cazul noului Focus, ajutând atât la reducerea costurilor de funcţionare, cât şi a emisiilor, asigurând în acelaşi timp niveluri optime de putere şi performanţă.

Gama include acum ca opţiune un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri. Acesta include sistemul Auto-Start-Stop, iar economia la combustibil a fost sporită şi mai mult în întreaga gamă.

Toate motoarele noi au fost proiectate pentru a respecta standardele stricte ale clasei de emisii Euro 6. O versiune avansată a puternicului motor EcoBoost de 1 litru reduce deja emisiile la mai puţin de 100 g/km CO2.

Motorizare

O gamă largă de motoare avansate asigură puterea noului Focus. Toate au capacităţi şi randamente diferite, iar acestea sunt cele mai recente adăugiri la gama existentă. Pentru o comparaţie completă, consultă secţiunea cu Fapte şi Statistici.

EcoBoost 1,0L

O nouă versiune a surprinzător de puternicului motor EcoBoost de 1 l va asigura emisii de CO2 sub 100 g/km: este primul vehicul de familie non-hibrid, pe benzină, din Europa, care să ofere acest lucru.

Motorul Duratorq TDCi

 

Putere şi eficienţă fără compromis

Motorul EcoBoost de 1,5 litri reprezintă o nouă completare la gama de succes EcoBoost. Motorul a fost redus în mod inteligent de la modelul EcoBoost de 1,6 litri, pentru a asigura un nivel mai redus al emisiilor şi o economie de combustibil mai mare… fără a compromite puterea şi manevrabilitatea. Disponibil în: variante de 150 sau 180 CP şi cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză. Începând din primăvara anului 2015 va fi disponibilă şi o variantă automată.


Putere diesel cu emisii reduse

Motorul diesel de 2,0 litri este, de asemenea, nou şi este disponibil în variante cu 150 CP şi cu transmisie manuală sau automată PowerShift, cu 6 trepte de viteză. Acest nou motor diesel asigură o reducere semnificativă a emisiilor faţă de varianta diesel de 2,0 litri pe care o înlocuieşte.
 

Indicator de schimbare a treptei de viteză

 

Schimbări ale treptelor de viteză mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Indicatorul de schimbare a vitezei de pe panoul de bord îţi arată momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă de a asigura deplasări cât mai economice.

 

Sistem activ cu obturator pentru grilă

 

Aerodinamicitate mai bună pentru economie mai mare

Atunci când conduci cu viteză redusă, sistemul de închidere automată a grilei radiatorului ţine orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei deschise pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamicitatea şi ajutând la economisirea de combustibil. În timp, această tehnologie poate face o mare diferenţă.

 

Auto-Start-Stop

 

Foloseşte mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop

Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, Auto Start-Stop poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum ventilaţia, radioul şi Ford SYNC). De îndată ce eşti gata de plecarea de pe loc, apasă pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în oraş.
 

Încărcare regenerativă inteligentă


Reîncarcă-ţi bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni atunci când apăsaţi pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii. 

Ford EcoMode

 

Un ajutor pentru a conduce mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează în mod continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea şi nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanţe scurte şi lungi. Apoi, software-ul inteligent îţi oferă recomandări legate de modul de îmbunătăţire a economiei de combustibil.
 

Sistem de control al vectorului de cuplu

 

Control maxim la viraje

Controlul vectorului de cuplu echilibrează cuplul motorului între roţile din faţă, pentru a se potrivi tipului de carosabil şi condiţiilor de condus. Acţionând de 100 de ori pe secundă, sistemul este de 33 de ori mai rapid decât o clipire din ochi. Ceea ce înseamnă o aderenţă mai bună şi manevrabilitate de precizie extremă, după cum vei descoperi în momentul accelerării în curbe.

 

Sistem de suspensie spate


O călătorie mai rafinată

Un sistem de suspensie spate multi-braţ Control Blade îţi asigură o deplasare lină şi reacţii extrem de precise, feedback intuitiv de la drum şi o călătorie silenţioasă, chiar şi în timpul accelerării.

O maşină în care detii controlul

Mulţumită designului şi tehnologiei inteligente, noul Focus face ca fiecare minut petrecut în maşină să fie cât mai confortabil, sigur şi plăcut cu putinţă. 

Tehnologiile inovatoare te asigură, de asemenea, că eşti permanent conectat la drum, dar şi la muzică, mesaje şi apeluri telefonice, chiar şi în mişcare.
 

Ford SYNC 2

 

Cea mai recentă tehnologie hands-free

Ford SYNC 2 cu comandă vocală şi ecran tactil duce sistemul de informaţii şi divertisment la un nivel superior, prin adăugarea unui ecran tactil color de 8”, opţional. Acest afişaj de înaltă rezoluţie îţi oferă controlul intuitiv asupra mai multor funcţii cheie, inclusiv telefon, sistem audio, climatizare şi, opţional, navigaţie, prin intermediul vocii sau al atingerii.

 

Asistenţă activă la parcare

 

Parcare şi mai uşoară

Tehnologia îmbunătăţită de asistenţă activă la parcare te poate ajuta să parchezi fără ajutorul mâinilor, în locuri de parcare dispuse paralel, uşurându-ţi, de asemenea, parcarea în spaţii dispuse perpendicular (precum parcările cu mai multe etaje). Tehnologia poate detecta un spaţiu, controlând apoi direcţia în timp ce tu rulezi cu spatele pentru a ocupa locul. În plus, sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare este proiectat pentru a te ajuta să ieşi din cele mai strâmte spaţii.

 

Noul Ford Focus - interior

 

Schimbă treptele de viteză rapid, cu vârfurile degetelor

Alege o transmisie automată şi vei beneficia de opţiunea Comenzi de schimbare automată, cu padele, în stilul maşinilor de mare performanţă. Padelele sunt fixate pe ambele părţi ale volanului şi, cu ajutorul comenzilor din dreapta pentru trecerea în treapta superioară şi stânga pentru treapta inferioară, poţi schimba rapid treptele de viteză cu vârfurile degetelor, chiar şi în viraje.
 

Ford Power Shift

 

Ford PowerShift. Rapid şi cu economie de combustibil

Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze avansată, cu şase trepte de viteză, preselectează următoarea treaptă pentru tine, pentru a nu pierde din putere atunci când treci de la o treaptă de viteză la alta. Schimbările de trepte uluitor de rapide şi uniforme ale PowerShift fac din condus o experienţă mai plăcută, economisind în acelaşi timp combustibil şi reducând emisiile de CO2, în comparaţie cu o transmisie automată obişnuită.
 

Noul Ford Focus

 

Ajutor atunci când frânezi la viteze mai mari

Sistemul de frânare activă reprezintă o dotare de siguranţă nouă şi inovatoare, care funcţionează atunci când te deplasezi cu viteze de peste 50 km/h (pe autostradă, de exemplu). Tehnologia utilizează un RADAR pentru a scana drumul din faţă şi, dacă stabileşte că este posibilă o coliziune, te va avertiza. Dacă nu reacţionezi, sistemul încarcă frâna şi începe să frâneze pentru a te ajuta să încetineşti. La viteze mai mici de 50 km/h, o altă tehnologie vă stă la dispoziţie pentru a te ajuta: Active City Stop. Combinate, aceste două tehnologii îţi oferă siguranţa asistenţei la frânare la toate vitezele.

 

Active City Stop

 

Ajută la un condus mai sigur în oraş

Accidentele în trafic la viteză mică, cu opriri şi porniri frecvente, au loc mult prea des (mai ales pe străzile aglomerate din oraşe). Sistemul Active City Stop este conceput pentru a te ajuta să le eviţi sau să reduci impactul acestora. Dacă sistemul detectează că maşina din faţă s-a oprit brusc, iar tu te deplasezi cu mai puţin de 50 km/h, va acţiona automat frânele. Ca dovadă a caracterului său inovator, tehnologia Active City Stop a primit premiul Advanced oferit de Euro NCAP pentru siguranţă.*

*Acordat pentru Ford Focus 2013.

 

Sistem de asistenţă pentru unghiul mort


Oglinzi care văd ce tu nu poţi vedea

Un Sistem de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS) te poate ajuta să schimbi benzile mai în siguranţă. Aceasta deoarece senzorii RADAR pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului. Şi dacă detectează un vehicul pe care tu nu îl poţi vedea, o lumină portocalie, afişată în mod vizibil în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare, se va aprinde pentru a te avertiza. BLIS este prevăzut, de asemenea, cu o tehnologie complet nouă, Alerta la intersectarea cu traficul.

 

Alertă şi indicator de distanţă

 

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi

O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată comută temporar la fază scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Aceasta revine apoi automat la faza lungă, oferindu-ţi vizibilitate maximă. Faza lungă automată este disponibilă ca dotare opţională cu Avertizarea de menţinere a benzii.
 

Sistem de avertizare a şoferului

 

Eşti obosit? Sistemul de avertizare a şoferului poate simţi acest lucru

Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi este conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent, o pictogramă de avertizare apare pe afişaj, sugerându-ţi să iei o pauză. Dacă gradul de vigilenţă la volan scade şi mai mult, mesajul este repetat şi este însoţit de un semnal sonor.
 

Tempomat adaptiv


Tempomat care se poate adapta automat

Cu ajutorul tehnologiei Tempomat Adaptiv, alege viteza cu care doreşti să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR încorporat detectează un vehicul în faţă, acesta va încetini maşina pentru a menţine o distanţă prestabilită. De îndată ce drumul din faţă este liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.


 

Volan nou

 

Un volan care îţi pune totul la îndemână

Un volan nou, cu trei spiţe, a fost special proiectat în mod ergonomic pentru noul Ford Focus. Fiecare buton şi comandă se află la îndemână, iar poziţia volanului îmbunătăţeşte atât practicabilitatea, cât şi vizibilitatea panoului de bord al maşinii tale. Pentru un plus de confort, de ce să nu alegi noul volan încălzit, disponibil opţional?

 

Consolă centrală prevăzută cu un port USB

 

Depozitare inteligentă pentru dispozitivele tale inteligente

Consola centrală încorporează un spaţiu pentru smartphone-uri şi alte dispozitive mobile. Este prevăzută cu un port USB pentru conectivitate şi alimentare, precum şi un covoraş de cauciuc pentru a te ajuta să ţii obiectele personale în siguranţă.


 

Sistemul Ford KeyFree

 

Sistemul Key-free înseamnă mai puţine griji

Sistemul Ford KeyFree îţi permite să închizi şi să deschizi maşina fără să scoţi cheia din buzunar sau din poşetă: ideal pentru situaţiile în care aveţi mâinile ocupate cu altceva.


 

Ford Power

 

Porneşte maşina prin simpla atingere a unui buton

Nu mai este nevoie să foloseşi cheia. Trebuie doar să acţionezi butonul de pornire Ford Power în timp ce ţii ambreiajul apăsat (sau pedala de frână pe modelul cu transmisie automată) şi motorul prinde viaţă.


 

Ford MyKey

 

Utilizarea în comun a maşinii, fără probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey®

Această nouă tehnologie îţi permite să setezi limita maximă de viteză, să setezi un semnal care să atragă atenţia asupra purtării centurii de siguranţă şi chiar să controlezi volumul sistemului audio. Trebuie doar să introduci cheia în contact, să porneşti maşina şi să urmăreşti instrucţiunile simple pentru a programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă. Poţi păstra personal cheia de „admin” şi chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă doreşti. Ford MyKey® este uşor de utilizat şi este concepută pentru a-ţi asigura liniştea atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei.


 

Ştergătoare de parbriz cu senzor de ploaie


Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie

Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege unul dintre cele şase niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să se activeze.

 

Oglinzile laterale pliabile electric

 

Oglinzi laterale care se pot proteja singure

Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale pliabile electric se pliază către interior după ce ai parcat. Atunci când sunt rabatate, oglinzile protejează, de asemenea, elegantele indicatoare integrate.


 

Ford Easy Fuel

 

Ford Easy-Fuel, pentru alimentări fără probleme

Această tehnologie utilă face să fie practic imposibilă alimentarea greşită a maşinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Şi pentru că Easy-Fuel este un sistem fără buşon, nu vei mai avea de-a face niciodată cu un buşon murdar.


 

Parbriz Quickclear

 

Curăţă parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligentă este creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să apeşi pe un buton, iar sistemul poate să dezgheţe parbrizul în câteva secunde, chiar şi la temperaturi scăzute.


 

Singura maşină premiată cu patru trofee Euro NCAP pentru siguranţă

Ford Focus este prima maşină premiată cu patru trofee Euro NCAP - Advanced Safety Rewards. Acestea sunt menite să recompenseze tehnologiile inovatoare în domeniul siguranţei auto. Tehnologiile câştigătoare, din echiparea noului Focus, sunt Sistemul de Avertizare a Şoferului, Sistemul de Avertizare Frontală (care este o componentă a Pilotului Automat Adaptiv), sistemul Active City Stop şi Sistemul de Asistenţă la Păstrarea Benzii.

De asemenea, Focus a fost considerat ‘Best in Class’ (cel mai bun model din clasa sa) în categoria ‘Maşini de familie de clasă mică’, după ce a obţinut un scor de 5 stele la simulările de accident şi a avut scoruri foarte bune în patru domenii esenţiale: ocupanţi adulţi, ocupanţi minori, pietoni şi măsuri de asistenţă pentru siguranţă.

 

EPS

 

ESP

Sistemul ESP al noului Ford Focus include noua caracteristică Stabilitate tranziţională îmbunătăţită, asigurând o mai bună stabilitate în timpul manevrelor de evitare şi oferind mai mult control şoferului.


 

Controlul tracţiunii

 

Controlul tracţiunii

Sistemul este mereu activ, însă acum există opţiunea de a trece la modul „Control al tracţiunii dezactivat”, care permite o rotire mai rapidă a roţilor, pentru a îmbunătăţi tracţiunea în situaţii specifice şi foarte solicitante, cum ar fi atunci când traseul e acoperit de un strat adânc de zăpadă, noroi sau nisip.

 

Asistenţă pre-coliziune

 

Asistenţă pre-coliziune

Sistemul de asistenţă pre-coliziune este activ pe întreg intervalul de viteză, detectând obiecte în mişcare. Dacă detectează probabilitatea unei coliziuni şi nu sesizează nicio reacţie din partea şoferului, sistemul trimite un mesaj de avertizare vizuală şi acustică pe panoul de bord (Avertizare frontală) şi apoi aplică o forţă de frânare medie.

 

Active City Stop

 

Active City Stop

Tehnologia inovatoare Active City Stop ajută şoferul să evite coliziunile în trafic lent şi la viteze de până la 50 km/h. Asistenţa este oferită în mod continuu, sistemul măsurând distanţa până la vehiculul din faţă, atunci când se află unul în apropiere. Dacă sistemul detectează că maşina din faţă a încetinit în mod neaşteptat, va acţiona frânele automat.

 

Faruri bi-xenon


Faruri bi-xenon ultra-strălucitoare, cu consum redus de energie

Farurile bi-xenon cu iluminare adaptivă schimbă automat modelul de iluminare al fasciculului farului, pentru a aplica o iluminare îmbunătăţită pentru orice situaţie de condus, de la autostrăzi la străzile din oraşe. Această tehnologie include o funcţie de reducere automată a intensităţii luminii atunci când este detectat un vehicul care se apropie din sens opus.

 

Fază lungă automată

 

Fază lungă automată - vă ajută să vedeţi, fără a-i orbi pe ceilalţi

Un ajutor util pentru condusul pe timp de noapte, Faza lungă automată se asigură că şoferul se poate concentra mai bine asupra drumului, deoarece sistemul activează şi dezactivează automat faza lungă în timpul nopţii, în funcţie de iluminatul stradal, traficul din sens opus şi traficul din faţă.

 

Sistem de monitorizare a presiunii din pneuri

 

Sistem de monitorizare a presiunii din pneuri (TPMS)

Sistemul monitorizează presiunea pneurilor, şi emite un semnal de avertizare atunci când aceasta este scăzută.
 

Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii

 

Două sisteme avansate care vă ajută să vă păstraţi banda

Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii va oferi asistenţă sistemului de direcţie, dacă detectează că sunteţi pe cale să schimbaţi banda fără să semnalizaţi.

În plus, Sistemul de avertizare la părăsirea benzii vă avertizează printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală pe afişajul de bord dacă sistemul detectează că vehiculul se deplasează accidental înspre marcajele benzii.


 

Sistem de avertizare pentru unghiul mort

 

Sistem de avertizare pentru unghiul mort

Utilizând senzori radar, sistemul de avertizare pentru unghiul mort este conceput pentru a detecta obiecte aflate în afara câmpului tău vizual. Senzorii sunt amplasaţi pe ambele părţi ale maşinii şi vă avertizează în mod activ cu privire la eventuale situaţii periculoase, prin intermediul unei lumini portocalii afişate în mod vizibil în oglinda laterală. Sporeşte atenţia şoferului în situaţii cu trafic pe mai multe benzi, precum autostrăzile.

Ford Focus ST-line. Povestea din interior.

Interiorul modelului Focus ST-Line reflecta imaginea distinctiva si stilata a acestei masini. Scaunele sport, insertiile argintii din schimbatorul de viteze, pedalele din otel inoxidabil si volanul unic ST-Line, imbracat in piele cu perforatii - toate aceste detalii diferentiaza ST-Line de restul seriei Focus. Descarca lista de preturi.

Ford SYNC 2

 

ST-Line. Stilul sport.

FORD FOCUS ST-LINE - DATE SI CIFRE
Noul ST-Line combina caracterul practic, dar elegant al modelului Ford Focus cu cel estetic, ce fura privirile, al unui vehicul din linia noastra de performanta. Spoilerul din spate, kitul de caroserie si grilele frontale, jantele din aliaj Rock Metallic, suspensiile sport si exteriorul specific ST-Line - toate contribuie la combinatia unica de utilitate si design ce atrage toate privirile. 

Asistenţă activă la parcare

 

ST-Line Interior

Te asteptăm în noua locaţie
BDT Group!

Șoseaua București-Ploiești nr. 42-44